ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Οι «Ακρίτες» γιόρτασαν την Ασσυριακή πρωτοχρονιά στην Μελβούρνη της Αυστραλίας (βίντεο)
Οι «Ακρίτες» γιόρτασαν την Ασσυριακή πρωτοχρονιά στην Μελβούρνη της Αυστραλίας (βίντεο)
20 Απρ
0
Σχόλια

Οι «Ακρίτες» γιόρτασαν την Ασσυριακή πρωτοχρονιά στην Μελβούρνη της Αυστραλίας (βίντεο)

Με την σύμπραξη του χορευτικού τμήματος της Ποντιακής Εκπαιδευτικής και Πολιτιστικής Ένωσης Βικτώριας «Οι Ακρίτες του Πόντου» και του χορευτικού τμήματος της Ασσυριακής Κοινότητας Μελβούνης εορτάστηκε η Ασσυριακή πρωτοχρονιά στην Αυστραλία. Τα δύο χορευτικά δεν είναι η πρώτη φορά που συμπράττουν καθώς το 2019 παρουσίασαν στην σκηνή του Lonsdale Street Greek Music Festival μια κοινή μουσικοχορευτική παράσταση η οποία είχα τεράστια επιτυχία και απήχηση.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Παναγιώτης Στεφανίδης πρόεδρος των «Ακριτών» αλλά και της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας.

«Θέλω να σας μεταφέρω τον μεγάλο σεβασμό και θαυμασμό που τρέφουν οι Έλληνες για εσάς. Είναι αλήθεια, ότι σαν Έλληνας του οποίου η καταγωγή είναι από την Ανατολία έχουμε έναν κοινό πόνο που μας ενώνει. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η υπόλοιπη ελληνική κοινότητα δεν νιώθει δέος για όλα όσα έχετε πετύχει στις ζωές σας. Είστε αληθινά αξιοθαύμαστοι άνθρωποι και δεν μπορώ να μην σας ευχαριστήσω θερμά που με καλέσατε να πω μερικά λόγια. Αυτός ο σεβασμός υπήρχε πάντα για εσάς και έχω γνωρίσει μερικούς υπέροχους ανθρώπους στην κοινότητα σας, ωστόσο όταν οι αντίστοιχες νεολαίες μας, οι αντίστοιχες χορευτικές μας ομάδες έδωσαν κοινή παράσταση στην σκηνή του Lonsdale Street Greek Music Festival το 2019, οι νεολαίες μας ένιωσαν συνδεδεμένες σε ένα ποιο βαθύ πνευματικό επίπεδο» ανέφερε ο Παναγιώτης Στεφανίδης.

«Ο πόνος της γενοκτονίας μας έχει φέρει κοντά αλλά ο πολιτισμός μας και οι κοινές μας αξίες μας κάνουν αδέρφια. Και ως εκ τούτου εκ μέρους της κοινότητας μας, της χορευτικής μας ομάδας, “Ακρίτες του Πόντου”, της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας σας ευχαριστούμε. Όταν είχαμε την ιδέα να προκαλέσουμε τους Ασσύριους να χορέψουν μαζί μας, νομίζαμε ότι τους κάναμε χάρη, αλλά τελικά κάναμε λάθος εσείς μας κάνατε χάρη που δεχτήκατε την πρόσκληση μας. Πόλοι από εσάς εδώ είστε πρόσφυγες, όχι απόγονοι προσφύγων όπως εμείς, αλλά πραγματικοί πρόσφυγες άνθρωποι που πέρασαν τον πόνο της γενοκτονίας. Και παρόλο που πόλοι από εσάς πέρασαν αυτή την τραγωδία και μερικοί από εσάς μέσα στην τελευταία δεκαετία, χαμογελάτε χορεύετε και απολαμβάνεται την ζωή. Είστε ένας απίστευτος λαός και δείξατε την δύναμη των προγόνων μάς. Για αυτό το δώρο στον ελληνικό λαό, εγώ σας ευχαριστώ. Όταν κάποιος με ρωτάει Παναγιώτη πως κατάφεραν να επιβιώσουν οι πρόγονοί μας στην γενοκτονία; Eγώ τους απαντάω πηγαίνετε και μιλήστε με τους Aσσυριους, θα σας δείξουν πως» κατέληξε ο Παναγιώτης Στεφανίδης.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.