ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η Εβραϊκή κοινότητα της Αυστραλίας ζητά την αναγνώριση της Γενοκτονίας Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων
Η Εβραϊκή κοινότητα της Αυστραλίας ζητά την αναγνώριση της Γενοκτονίας Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων
(Φωτ.: Executive Council of Australian Jewry)
27 Απρ
0
Σχόλια

Η Εβραϊκή κοινότητα της Αυστραλίας ζητά την αναγνώριση της Γενοκτονίας Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο των Εβραίων της Αυστραλίας (Executive Council of Australian Jewry–ECAJ) —το οποίο είναι ο κορυφαίος εκπρόσωπος δημοσίων υποθέσεων της Eβραϊκής κοινότητας στην Αυστραλία— ζήτησε την αναγνώριση των Γενοκτονιών των Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων από το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Αυστραλίας πριν από την 105η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

«Το Εκτελεστικό Συμβούλιο των Εβραίων της Αυστραλίας, το εκλεγμένο κορυφαίο εθνικό όργανο που εκπροσωπεί την εβραϊκή κοινότητα της Αυστραλίας, συμμετέχει με τους συναδέλφους μας στην Αρμενική Εθνική Επιτροπή της Αυστραλίας, κάνοντας έκκληση σε όλα τα έθνη και όλες τις κυβερνήσεις να αναγνωρίσουν την πραγματικότητα της γενοκτονίας που συνέβη μεταξύ του 1915–1923, όταν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Αρμένιοι, Έλληνες και Ασσύριοι, σχεδόν όλοι τους άμαχοι, έχασαν τη ζωή τους στα χέρια του Οθωμανικού Χαλιφάτου, και πολλοί άλλοι εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους » αναφέρει η δήλωση που υπέγραψε ο Peter Wertheim.

«Υπό το φως όλων των στοιχείων, δεν μπορεί να προταθεί σοβαρά ότι αυτές οι ενέργειες, που στοχεύουν πολίτες σε τόσο μεγάλη κλίμακα, και διεξάγονται με συστηματική βαρβαρότητα, ήταν απλώς ένα περιστατικό πολέμου. Η ECAJ έχει αποδεχθεί από καιρό την συντριπτική ετυμηγορία της ιστορίας ότι οι δολοφονίες και οι απελάσεις πραγματοποιήθηκαν με Γενοκτονική πρόθεση».

Η δήλωση κατέληξε στο συμπέρασμα: «Η πολιτική σκοπιμότητα δεν πρέπει ποτέ να τυφλώνει στην ιστορική αλήθεια. Ένα έγκλημα δεν παύει να είναι έγκλημα απλώς και μόνο επειδή απορρίπτεται, ανεξάρτητα από το πόσο συχνά επαναλαμβάνεται η άρνηση. Η μάστιγα της Γενοκτονίας μπορεί να ξεπεραστεί μόνο όταν οι πολιτικοί ηγέτες ενωθείτε στον εντοπισμό και την καταδίκη του».

Αρμενική Εθνική Επιτροπή Αυστραλίας
Από την μεριά της η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Αυστραλίας ευχαρίστησε το ECAJ μέσω ανακοίνωσης που υπογράφει ο πρόεδρος της Haig Kayserian. «Εκ μέρους της Αρμενικής Αυστραλιανής κοινότητας, ευχαριστούμε τον Peter Wertheim και την Εβραϊκή Αυστραλιανή κοινότητα για την αλληλεγγύη τους. Η υποστήριξη του Εκτελεστικού Συμβουλίου των Αυστραλών Εβραίων είναι σημαντική, καθώς καλεί όλα τα έθνη και τις κυβερνήσεις να αναγνωρίσουν αυτό που μπορεί κανείς να αγνοήσει μόνο αν σκόπιμα αγνοεί τα γεγονότα, ότι η εμπειρία των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων πριν από 105 χρόνια δεν μπορεί να κληθεί τίποτα άλλο από Γενοκτονία».

Πηγή: anc.org.au

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.