ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας: «Συμπαραστεκόμαστε στον Ασσυρικό λαό και τιμούμε την Ημέρα των Μαρτύρων»
Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας: «Συμπαραστεκόμαστε στον Ασσυρικό λαό και τιμούμε την Ημέρα των Μαρτύρων»
(Φωτ.: ideopigi.blogspot.com)
07 Αυγ
0
Σχόλια

Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας: «Συμπαραστεκόμαστε στον Ασσυρικό λαό και τιμούμε την Ημέρα των Μαρτύρων»

Η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων της Αυστραλίας συμμετέχει στην ημέρα μνήμης της «Ημέρας των Μαρτύρων». «Είμαστε δίπλα σας στις εκδηλώσεις μνήμης και επικρίνουμε όχι μόνο την τρομακτική επίθεση κατά του Ασσυριακού Λαού, αλλά καταγγέλλουμε αυτήν την επίθεση, ως επίθεση κατά της ανθρωπότητας» αναφέρει η ανακοίνωση.

7 Αυγούστου 1933, όπου 6.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά της Ασσυρίας σφαγιάστηκαν χωρίς κάποια συγκεκριμένη αιτία παρά μόνο για το ποιοι ήταν.

«Καλούμε την Αυστραλιανή κυβέρνηση, και όλες τις κυβερνήσεις, να λάβουν θέση για την προστασία των Ασσυρίων που υποφέρουν αυτήν την ημέρα. Οι Ασσύριοι χρειάζονται την προστασία και την υποστήριξή μας ως άνθρωποι των οποίων οι αξίες για την ανθρωπότητα είναι σύμφωνες με τις δικές μας, ως Έλληνες, αλλά και ως Αυστραλοί. Κανείς σε κανένα μέρος του κόσμου δεν πρέπει να αισθάνεται μειονεκτικά, ή χειρότερα, σε κίνδυνο για την πολιτιστική του κληρονομιά ή τις πεποιθήσεις του. Τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ασσυρίων, είναι τα ανθρώπινα δικαιώματά όλων μας και οποιαδήποτε επίθεση στα δικαιώματά τους, είναι και επίθεση εναντίον μας» συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Και η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Η Ελληνική κοινότητα είναι ευλογημένη που έχει αναπτύξει και καλλιεργήσει μια τόσο ζεστή και ισχυρή σχέση με τις Ασσυριακές κοινότητες σε όλη την Αυστραλία. Συνεχίζουμε να μαθαίνουμε πολλά περισσότερα ο ένας από τον άλλο καθημερινά και πιστεύουμε ότι και οι δύο κοινότητές μας είναι πλουσιότερες. Οι κοινές μας προσπάθειες με τις κοινότητες των Αρμενίων και των Ασσυρίων πρόσφατα, στο πλαίσιο της “Κοινής Πρωτοβουλίας Δικαιοσύνης”, συνεχίζουν να αποδεικνύουν ότι η ενότητα, η αγάπη και ο σεβασμός μεταξύ των κοινοτήτων μας είναι ο μόνος τρόπος για να επιτύχουμε δικαιοσύνη για τους μάρτυρες όλων των ανθρώπων μας που χάθηκαν και ειρήνη για τον Ασσυριακό Λαό στην ηλικίας πάνω από 5.000 ετών ιστορική τους πατρίδα. Σας ευχόμαστε καλή υγεία και ο Θεός να σας ευλογεί και να θυμάστε ότι είμαστε πάντα μαζί σας».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.