ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η ΟΠΣΑ στηρίζει την πρωτοβουλία της αυστραλιανής κυβέρνησης για διακοπή της τουρκικής εισβολής στην βόρια Συρία
Η ΟΠΣΑ στηρίζει την πρωτοβουλία της αυστραλιανής κυβέρνησης για διακοπή της τουρκικής εισβολής στην βόρια Συρία
(Φωτ.: Federation of Pontian Associations of Australia/Facebook)
19 Οκτ
0
Σχόλια

Η ΟΠΣΑ στηρίζει την πρωτοβουλία της αυστραλιανής κυβέρνησης για διακοπή της τουρκικής εισβολής στην βόρια Συρία

«Εκ μέρους όλων των μελών μας, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την πρωτοβουλία που πήρατε ζητώντας από τον Πρέσβη μας στην Τουρκία να ζητήσει την διακοπή της Τουρκικής εισβολής στη Συρία» τονίζει η επιστολή της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας (ΟΠΣΑ) προς τον προθυπουργό της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον.

«Πιστεύουμε, ότι εσείς προσωπικά αλλά και η κυβέρνηση θα πράξει το σωστό» αναφέρει.

«Η Ομοσπονδία μας καθώς και τα μέλη της όπως και η Ελληνική κοινότητα συνεργάζονται στενά με την Ασσυριακή κοινότητα των προσφύγων (πολλοί από τους οποίους μεταφέρθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Tony Abbotts “Διωκόμενες μειονότητες”). Οι φρικαλεότητες που αντιμετώπισαν οι Ασσύριοι καθώς και οι Γιαζίδεις και τώρα οι Κούρδοι ήταν τραυματικοί και αποσταθεροποιητικοί» συμπληρώνεται στην επιστολή. Και καταλήγει: «Ελπίζουμε να σταθείτε στο πλευρό των κατατρεγμένων μειονοτήτων και να χρησιμοποιήσετε την πλήρη δύναμη της θέσης που κατέχετε ως Πρωθυπουργός της χώρας μας για να προστατέψετε αυτούς τους ανθρώπους και να δείξετε στον κόσμο ότι η Αυστραλία δεν επιβραβεύει ή παραμένει αδρανής στην επιθετική συμπεριφορά από οποιαδήποτε χώρα και μάλιστα εάν η εν λόγω χώρα είναι ένας φίλος. Οι φίλοι μας είναι μια αντανάκλαση του ποιοι είμαστε και ως εκ τούτου πρέπει να κρατηθεί σε υψηλό επίπεδο». Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή εδώ.

Την επόμενη ακριβώς ημέρα από την δημοσίευση της επιστολή, ο Έλληνας βουλευτής Αναστάσιος–Θωμάς Κουτσαντώνης στην ομιλία του στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας με αφορμή την Τουρκική εισβολή στην Συρία και τον αποδεκατισμό του Κουρδικού πληθυσμού και των χριστιανικών μειονοτήτων έκανε αναφορά στην Γενοκτονία των Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων. «Σας συγχαίρουμε που χρησιμοποιόντας την ιδόητητά σας αναδείξατε το ζήτημα αυτό και το φέρατε στο προσκήνιο. Τα μέλη της Ομοσπονδίας μας αλλά γενικότερα η Ελληνική κοινότητα, συνεργάζονται στενά με την Ασσυριακή κοινότητα των προσφύγων και οι ιστορίες που ακούσαμε ήταν τρομακτικές. Είναι πολύ εγκάρδιο και ευχάριστο που ένας Έλληνας υποστήριξε τις θέσεις τους αλλά και την δική μας ιστορία.
Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες Αυστραλοί. Αναφερόμενος στη γενοκτονία των λαών μας καθώς και στην εισβολή στην Κύπρο, μεταφέρατε στον Αυστραλιανό λαό μια συμπεριφορά που δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί εάν η Τουρκία επιθυμεί ακόμα να καλεί την Αυστραλία ως φίλη» αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή που έστειλε η ΟΠΣΑ στον Κουτσαντώνη. Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.