ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πάνω από 7.500 υπογραφές συγκέντρωσε το ηλεκτρονικό ψήφισμα της ΠΟΕ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Avaaz
Πάνω από 7.500 υπογραφές συγκέντρωσε το ηλεκτρονικό ψήφισμα της ΠΟΕ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Avaaz
02 Ιούν
0
Σχόλια

Πάνω από 7.500 υπογραφές συγκέντρωσε το ηλεκτρονικό ψήφισμα της ΠΟΕ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Avaaz

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ) τίμησε και φέτος τη μνήμη των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, προσαρμόζοντας τις κεντρικές εκδηλώσεις της στη νέα πραγματικότητα που έχει επιφέρει η πανδημία, κάνοντας ευρεία χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας. Η τελευταία πράξη αυτής της διαδικασίας, ανήμερα της 19ης Μαΐου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, είναι η επίδοση του ψηφίσματος στη Τουρκική Πρεσβεία και το Τουρκικό Προξενείο, αντίστοιχα.

Η χρήση του διαδικτύου μας έδωσε την ευκαιρία για ευρεία διάδοση του ψηφίσματος στην ηλεκτρονική του εκδοχή, το οποίο ήταν διαθέσιμο προς υπογραφή από τις 15 Μαΐου. Ως καταληκτική ημερομηνία για την συλλογή των υπογραφών του ψηφίσματος, ορίστηκε συμβολικά η 29η Μαΐου, κατά την οποία το 1453, εάλω η Πόλις των πόλεων! Σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων, το ψήφισμα για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, συγκέντρωσε περισσότερες από 7.500 υπογραφές και απεστάλη στην Τούρκικη Πρεσβεία. Το εγχείρημα, βεβαίως είναι συμβολικό και δεν δύναται να υποκαταστήσει την δυναμική παρουσία των χιλιάδων ποντίων στις συγκεντρώσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε χρόνο τη 19η Μαΐου και των ανθρώπων που στηρίζουν τα δίκαια αιτήματα μας.

«Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους στήριξαν την προσπάθειά μας και ευελπιστούμε πως θα τους έχουμε συνοδοιπόρους των δράσεων μας και στο μέλλον.
Έως την ολοκληρωτική επίτευξη των στόχων μας, έως την παραδοχή του εγκλήματος της Γενοκτονίας που διαπράχθηκε σε βάρος των χριστιανικών λαών της Ανατολής, Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων από τον ίδιο το θύτη, τον κεμαλικό εθνικισμό, οι αγώνες δε σταματούν. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε σταθερά και αταλάντευτα την Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας με κάθε μέσο» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕ.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.