ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Έφυγε» ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αλεξάνδρειας και περιχώρων Γιώργος Ουσταμπασίδης
«Έφυγε» ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αλεξάνδρειας και περιχώρων Γιώργος Ουσταμπασίδης
21 Απρ
0
Σχόλια

«Έφυγε» ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αλεξάνδρειας και περιχώρων Γιώργος Ουσταμπασίδης

Πέθανε σήμερα ο Γιώργος Ουσταμπασίδης σε ηλικία 68 ετών, πατέρας 4 παιδιών και συνταξιούχος στρατιωτικός. Ήταν ιδιαίτερα δραστήριος και κοινωνικός άνθρωπος, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αλεξάνδρειας και περιχώρων, ιδρυτικό μέλος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ), και πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων (ΣΠΟΣ) Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας της ΠΟΕ.

Η κηδεία θα γίνει την Τετάρτη 22 Απριλίου 2020 σε στενό οικογενειακό κύκλο στις 10:30 το πρωί στον Ιερό Ναό Κύριλλου και Μεθόδιου στην Αλεξάνδρεια.

«Με μεγάλη λύπη ο Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας και περιχώρων πληροφορήθηκε το χαμό του Γεώργιου Ουσταμπασίδη, ενός αξιοσέβαστου μέλους του συλλόγου. Είχε διατελέσει επί σειρά ετών πρόεδρος του Συλλόγου. Κατά τη διάρκεια της θητείας του και με δική του πρωτοβουλία έγινε η ανακαίνιση της Στέγης Ποντίων, ενώ εγκαινιάστηκε το μνημείο αφιερωμένο στην ποντιακή γενοκτονία με δωρεά της οικογένειας Κολοθά. Αξιοσημείωτη ήταν η μεσολάβησή του για την παρουσία του τότε προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου στα εγκαίνια του μνημείου» αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

«Η δράση του επεκτάθηκε και εκτός τοπικής εμβέλειας, καθώς διετέλεσε σημαντικό ιδρυτικό μέλος της ΠΟΕ, ενώ αποτέλεσε διοικητικό μέλος της ΣΠΟΣ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας. Χάρη στην ευστροφία του, στην δημιουργικότητα και στην αμέριστη αγάπη του για τον ποντιακό ελληνισμό συνέδραμε στη διατήρηση του ποντιακού στοιχείου και πολιτισμού. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αλεξάνδρειας και περιχώρων, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και τα χορευτικά τμήματα εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους και την ευγνωμοσύνη τους στην οικογένεια του εκλιπόντος. Από σήμερα οι σημαίες του μνημείου στη Στέγη Ποντίων θα κυματίζουν μεσίστιες ως ένδειξη πένθους» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος
«Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του συμπατριώτη μας Γιώργου Ουσταμπασίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών. Ένας εξαίρετος και δραστήριος συμπατριώτης μας, με μεγάλη προσφορά στον ποντιακό χώρο και στα πολιτιστικά δρώμενα. Τίμησε την ποντιακή καταγωγή του και στήριξε  την ίδρυση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Διετέλεσε  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας. Θερμά συλλυπητήρια» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της.

Ευάγγελος Λάχανης, χοροδιδάσκαλος και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου
«Φίλε μου Γιωρίκα, Πρόεδρε, όπως σε φώναζα και χαμογελούσες, μας άφησες νωρίς!!! Θα σε θυμάμαι πάντα να είναι ελαφρύ το χώμα!!!! Σο Γιδά οι παλαιοί απ’ είνας είνας φεύνε!!!!! Ήσουν ο άνθρωπος που με εμπιστεύτηκε και πίστεψε σε εμένα και μου ανέθεσε το πρώτο μου χορευτικό σαν χοροδιδάσκαλο στον Σύλλογο Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων επί προεδρίας σου!!! Σε ευχαριστώ για όλα ο φίλος σου και σαν ένα από τα παιδιά σου όπως έλεγες!!!!»

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.