ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Εύξεινος Πόντος» Μενεμένης, «Κομνηνοί» Εύβοιας και Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας φώναξαν για τη Μακεδονία (βίντεο)
«Εύξεινος Πόντος» Μενεμένης, «Κομνηνοί» Εύβοιας και Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας φώναξαν για τη Μακεδονία (βίντεο)
26 Μαρ
0
Σχόλια

«Εύξεινος Πόντος» Μενεμένης, «Κομνηνοί» Εύβοιας και Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας φώναξαν για τη Μακεδονία (βίντεο)

Αρκετά ήταν τα ποντιακά ανά την Ελλάδα που φώναξαν για τη Μακεδονία ή τραγούδησαν το εμβατήριο Μακεδονία ξακουστή στις παρελάσεις ενόψει της 198ης επετείου της Ελληνικής Επανάστασης, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου και την αμηχανία των κυβερνητικών εκπροσώπων.

Στην πόλη της Μενεμένης η Ένωση Ποντίων Μενεμένης «Ο Εύξεινος Πόντος» αλλά και στην Αλεξάνδρεια ο Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων τραγούδησαν μπροστά από τους επίσημους το γνωστό στρατιωτικό εμβατήριο.


(Δείτε στα 24′50″) 

Ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Εύβοιας «Οι Κομνηνοί» «κόπηκε» στα δύο και η μία ομάδα παρέλασε στο Αλιβέρι τραγουδώντας, επίσης για τη Μακεδονία, ενώ η άλλη ομάδα που παρέλασε στη Χαλκίδα αναφωνούσε κατά τη διάρκειά της «Έστιν ουν Ελλάς και η Μακεδονία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ζιπκοφορεμένος πρόεδρος των «Κομνηνών» Κωνσταντίνος Καραγιάννης, ύστερα από την κατάθεση του στεφάνου του στο μνημείο των ηρώων αναφώνησε «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα! Ζήτω η Μακεδονία!»

Βίντεο: 7 Lofos ΤV, emvolos.gr, Star Κεντρικής Ελλάδας, Σύλλογος Ποντίων Νομού Εύβοιας «Οι Κομνηνοί»

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.