ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Συγκίνηση στην εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας (βίντεο)
Συγκίνηση στην εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας (βίντεο)
27 Μάι
0
Σχόλια

Συγκίνηση στην εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας (βίντεο)

Ο Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων διοργάνωσε επιμνημόσυνη δέηση στο «Μνημείο του Ακρίτα» πίσω από τη στέγη του Συλλόγου το πρωί της περασμένης Πέμπτης 23 Μαΐου 2019 στη μνήμη των 353.000 Ποντίων Ελλήνων που χάθηκαν από την έναρξη της Γενοκτονίας που κήρυξε ο Μουσταφά Κεμάλ, με πλήθος κόσμου, επίσημων και μη να δίνει το παρόν.

Την εκδήλωση άνοιξαν μαθητές δημοτικών σχολείων της Αλεξάνδρειας που τίμησαν τη Γενοκτονία των Ποντίων με λουλούδια, κεριά και χορό, στη συνέχεια ακολούθησε το τρισάγιο και έπειτα η κατάθεση στεφάνων.

Ο Γιοβανόπουλος Γρηγόρης, δάσκαλος–διευθυντής του 7ου σχολείου Αλεξάνδρειας και ιστορικός–ερευνητής της περιοχής μας μίλησε για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αναφέροντας τα γεγονότα εκείνης της εποχής. Τέλος η εκδήλωση έκλεισε με τον χορό σέρρα από τους χορευτές του Συλλόγου Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στο κοινό.

Πηγή: alexandriamou.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.