ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Βανδάλησαν το μνημείο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας — Διαβάστε τι δήλωσε ο Βαγγέλης Λάχανης
Βανδάλησαν το μνημείο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας — Διαβάστε τι δήλωσε ο Βαγγέλης Λάχανης
(Φωτ.: Βαγγέλης Λάχανης)
23 Σεπ
0
Σχόλια

Βανδάλησαν το μνημείο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας — Διαβάστε τι δήλωσε ο Βαγγέλης Λάχανης

Ένα αποτρόπαιο θέαμα αντίκρισαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου τα μέλη και οι φίλου του Συλλόγου Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων, και αυτό δεν ήταν άλλο από τον βανδαλισμό που υπέστει το μνημείο που είναι αφιερωμένο στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και βρίσκετε όπισθεν του κτηρίου του Συλλόγου.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο βανδαλισμός έγινε την ώρα που μέλη του συλλόγου βρίσκονταν το κτήριο ακριβώς πίσω από το μνημείο.

«Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κανέναν χωρίς αποδείξεις. Οι κινήσεις του Συλλόγου είναι να δώσουμε σε εταιρεία security την προστασία του μνημείου αλλά και να προστατεύεται και από εμάς τους ίδιους» ανέφερε ο χοροδιδάσκαλος και μέλος του ΔΣ  του Συλλόγου στο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr. Επίσης σημειώνει ότι «ο Σύλλογος θα κινηθεί και νομικά κατά παντός υπευθύνου. Η αποκατάσταση των ζημιών του μνημείου θα ξεκινήσει άμεσα με δωρεές αλλά και προσωπικά έξοδα και εργασία όπως μας ενημέρωσε ο Βαγγέλης Λάχανης.

Η επίσημη ανακοίνωση του Συλλόγου έχει ως εξής: «ο Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας και περιχώρων εκφράζει τη λύπη του για το απάνθρωπο συμβάν. Τα μνημεία και ο πολιτισμός εκφράζουν την ιστορία και τα βάσανα ενός ολόκληρου λαού. Ο βανδαλισμός αυτός προσβάλει τον Ποντιακό Ελληνισμό, τη μνήμη των 353.000 ψυχών που έχασαν τη ζωή τους και όλους τους Έλληνες»

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πριν από περίπου ένα χρόνο το κτήριο του Συλλόγου Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων είχε πέσει θύμε κλοπής. Το γεγονός του βανδαλισμού μήπως σχετίζεται και με αυτό; Ο Βαγγέλης Λάχανης απορρίπτει αυτό το σενάριο δηλώνοντας «όχι δεν πιστεύω ότι έχει κάποια σχέση με την διάρρηξη».

Θοδωρής Μακρίδης

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.