ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ηλεκτρονικό ψήφισμα της ΠΟΕ για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου με αποδέκτη την τουρκική Πρεσβεία της Αθήνας
Ηλεκτρονικό ψήφισμα της ΠΟΕ για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου με αποδέκτη την τουρκική Πρεσβεία της Αθήνας
18 Μάι
0
Σχόλια

Ηλεκτρονικό ψήφισμα της ΠΟΕ για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου με αποδέκτη την τουρκική Πρεσβεία της Αθήνας

Λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στην Ελλάδα για την πανδημία του κορονοϊού, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος δεν θα πραγματοποιήσει τις καθιερωμένες πολυπληθείς πορείες της —όπως έχει ήδη ανακοινώσει με δελτίο Τύπου— τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη με κατάληξη την Τουρκική Πρεσβεία και το Τουρκικό Προξενείο αντίστοιχα ενόψει της επετείου της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Για αυτό τον λόγο έχει δημιουργήσει ένα ηλεκτρονικό ψήφισμα στην πλατφόρμα Avaaz.

Μπορεί κάποιος να ψηφίσει καταχωρώντας το όνομα, το επίθετο και την διεύθυνση του εδώ.

Ακολουθεί το ψήφισμα όπως έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα
«Εμείς οι απανταχού Έλληνες απόγονοι των Ορθοδόξων Ελλήνων που για 30 αιώνες έζησαν και μεγαλούργησαν στην γενέθλια γη του Ευξείνου Πόντου, που σήμερα αποτελεί τμήμα της Τουρκικής επικράτειας με αισθήματα Δικαίου, Χρέους και Τιμής, νομιμοποιούμαστε να ζητήσουμε από την Τουρκική δημοκρατία την αναγνώριση των εγκλημάτων ενάντια στους προγόνους μας την περίοδο 1914-1923 καθώς οι 353.000 άταφοι νεκροί μας υπήρξαν πολίτες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και γενοκτονήθηκαν μαζί με Αρμένιους και Ασσύριους στο όνομα της ισοπέδωσης της διαφορετικότητας. Εφόσον η σύγχρονη τουρκική δημοκρατία συντίθενται και συναποτελείται τόσο από την Οθωμανική όσο και από την Κεμαλική κληρονομιά, διατηρούμε ακέραιο το δικαίωμα του αγωνίζεσθαι υπέρ της αίτησης συγγνώμης από τους πολιτειακούς και πολιτικούς παράγοντες της Τουρκίας για τα δραματικά γεγονότα της Γενοκτονίας στις μητροπόλεις, τις πόλεις, τα χωριά του Ευξείνου Πόντου».

«Η ειρήνη, η καλή γειτονία, η δημιουργική συνεργασία δεν μπορoύν να εδράζονται στο ιστορικό ψεύδος, την αναλγησία, την διαστρέβλωση, την απροκάλυπτη επιθετικότητα και την άρνηση της ιστορίας. Σήμερα έχοντας συμπληρώσει έναν αιώνα από την Γενοκτονία στην καθ’ ημάς Ανατολή, εμείς οι απόγονοι των θυμάτων διατρανώνουμε την πίστη μας στις αξίες: Της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης, της Ισότητας, της Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του Σεβασμού των Πολιτικών Δικαιωμάτων και της Θρησκευτικής Ελευθερίας»

Καλούμε την Τουρκική Πολιτεία

  • Να αναγνωρίσει ως διάδοχο κράτος την Γενοκτονία που διέπραξε η Οθωμανική Αυτοκρατορία ενάντια στους χριστιανικούς λαούς Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής, λυτρώνοντας τους πολίτες της και την ίδια από το άγος των προκατόχων της.
  • Να σεβαστεί θεμελιώδεις ελευθερίες, τους δημοκρατικούς θεσμούς και τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.
  • Να σταματήσει την γενοκτονία της μνήμης, που συστηματικά εφαρμόζει διώκοντας τους ελεύθερα σκεπτόμενους και αγωνιστές της ελευθερίας πολίτες της.
  • Να σεβαστεί και να αποκαταστήσει τα μνημεία του Ελληνικού Πολιτισμού στην επικράτεια της.
  • Ως ελάχιστο φόρο τιμής στους Γενοκτονηθέντες Έλληνες Αρμένιους και Ασσυρίους, να επανορθώσει την ιστορική αλήθεια ιδρύοντας μνημεία Γενοκτονίας.
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.