ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η ΠΟΕ καταδικάζει απερίφραστα την παράνομη εισβολή των δυνάμεων της Τουρκίας στη βόρεια Συρία
Η ΠΟΕ καταδικάζει απερίφραστα την παράνομη εισβολή των δυνάμεων της Τουρκίας στη βόρεια Συρία
17 Οκτ
0
Σχόλια

Η ΠΟΕ καταδικάζει απερίφραστα την παράνομη εισβολή των δυνάμεων της Τουρκίας στη βόρεια Συρία

«Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος καταδικάζει απερίφραστα την παράνομη εισβολή των δυνάμεων της Τουρκίας στη βόρεια Συρία. Το σύγχρονο τουρκικό κράτος , ως απόγονος του φασιστικού καθεστώτος, που σχεδίασε και εφάρμοσε τη Γενοκτονία των Χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας παραμένει πιστό στην παράδοση της βαρβαρότητας και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας» αναφέρει το δελτίο Τύπου της ΠΟΕ

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος ανακήρυξε το 2019 επετειακό έτος της εκατονταετηρίδας από την έναρξη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Από τους πρωταρχικούς στόχους των δράσεων της αυτή τη χρονιά είναι η διεθνής αναγνώριση των γενοκτονιών που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν και η υπογράμμιση της ανάγκης πρόληψης και αποτροπής παρόμοιων εγκλημάτων, τα οποία κατατρύχουν ακόμη και σήμερα την ανθρωπότητα. Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, αναδεικνύουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο πως ο αγώνας εναντίων της βαρβαρότητας είναι επίκαιρος και απαιτεί εγρήγορση. Συμπληρώνει επίσης ότι: «Ως απόγονοι των θυμάτων που επέζησαν της Γενοκτονίας, οφείλουμε να πρωτοστατήσουμε στον αγώνα εναντίον της βαρβαρότητας και της προάσπισης των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των θυμάτων των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας».

Ενώ τέλος με την ανακοίνωση της απευθύνει έκκληση σε ολόκληρη την ανθρωπότητα να συνδράμει τον αγώνα της αναγνώρισης των γενοκτονιών που συντελέσθηκαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ενός αγώνα για την δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, προκειμένου να δομηθεί ένα περιβάλλον ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Και καταλήγει: «αποδεικνύεται πως, εφόσον η Τουρκία, δεν αναγνωρίσει τα εγκλήματα που έχει τελέσει στο παρελθόν θα τα επαναλαμβάνει συνεχώς».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.