ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Βεβήλωσαν το μνημείο Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην Άρνισσα Πέλλας
Βεβήλωσαν το μνημείο Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην Άρνισσα Πέλλας
(Φωτ.: Σταύρος Γκάτσος)
25 Μάι
0
Σχόλια

Βεβήλωσαν το μνημείο Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην Άρνισσα Πέλλας

Στόχος βανδάλων έγινε το μνημείο Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην Άρνισσα Πέλλας. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο δήμαρχος Έδεσσας, Δημήτρης Γιάννου, πριν από την εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων οι δράστες έγραψαν συνθήματα στο πλακόστρωτο, μπροστά από το μνημείο.

Ο δήμος παρείχε τα απαραίτητα εργαλεία στα μέλη του τοπικού Συλλόγου Ποντίων, που έσβησαν τα συνθήματα.

Το σύνθημα που έγραψαν οι άγνωστοι ήταν: «ΚΕΜΑΛ – ΧΙΤΛΕΡ – ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ – ΜΕΤΑΞΑΣ = ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ». Ο Δημήτρης Γιάννου τόνισε ότι είναι η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο μνημείο γίνεται στόχος βανδάλων. Ο Σταύρος Γκάτσος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, επισημαίνει την ανάγκη να βρεθούν οι δράστες από τις Αρχές και τόνισε: «Καταδικάζω απερίφραστα την βεβήλωση του μνημείου του Ποντιακού πολιτισμού στην Άρνισσα. Ειδικά μια μέρα ιδιαίτερη για την ιστορία μας. Οι Πολιτιστικοί σύλλογοι, δεν είναι ούτε πολιτικοί φορείς ούτε μπορεί κανείς να τους αποδίδει πολιτικό ύφος η να τους επιρρίπτει ευθύνες για ένα γεγονός που δεν έχει ουδεμία σχέση με τον ρόλο των συλλογών. Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα, γινόμαστε μάρτυρες θλιβερών γεγονότων που σκοπό έχουν τον διχασμό των κατοίκων. Όλα αυτά ωστόσο, ξεκινούν από κάπου και σίγουρα υπάρχουν ευθύνες. Ας κάνουν οι αρχές την δουλειά τους, για να βρεθούν οι δράστες»

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.