ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Βεβήλωσαν το Παμποντιακό Ηρώο στην Καλλιθέα — Ανακοίνωση εξέδωσαν οι «Αργοναύται Κομνηνοί» Καλλιθέας
Βεβήλωσαν το Παμποντιακό Ηρώο στην Καλλιθέα — Ανακοίνωση εξέδωσαν οι «Αργοναύται Κομνηνοί» Καλλιθέας
(Φωτ: Παμποντιακός Σύλλογος «Η Αργώ»)
16 Οκτ
0
Σχόλια

Βεβήλωσαν το Παμποντιακό Ηρώο στην Καλλιθέα — Ανακοίνωση εξέδωσαν οι «Αργοναύται Κομνηνοί» Καλλιθέας

Το Παμποντιακό Ηρώο στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα βανδάλησαν μέλη της οργάνωσης «antifa» την περασμένη Κυριακή όπως έκανε γνωστό μέσο δημοσίευσης του ο Παμποντιακός Συλλόγος «H Αργώ». «Ο βανδαλισμός του Ηρώου του Πόντου και του αγάλματος Δαβάκη προκαλεί κάθε νοήμονα άνθρωπο» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Συλλόγου.

Στο μνημείο έγραψαν «Τσακίστε τους φασίστες».

Ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε και ο αρχαιότερος ποντιακός σύλλογος της Καλλιθέας, ο Σύλλογος Ποντίων «Αργοναύται – Κομνηνοί», που έχει και την αποκλειστική (και νόμιμη) δικαιοδοσία, μετά την τελευταία απόφαση του ΔΣ του Σωματείου Ανεγέρσεως Παμποντιακού Ηρώου και ορίστηκε να φροντίζει την επίβλεψη, την καλή συντήρηση και γενικότερα τη διαχείριση. «Η κοινωνία της προόδου δεν ασχημονεί και δεν ρυπαίνει, δεν βανδαλίζει τις μνήμες εκατομμυρίων προσφύγων. Συνθέτει δημιουργικά το μέλλον της, σεβόμενη το μόχθο και την προσφορά των προγόνων. Η πρόσφατη βεβήλωση του μνημείου, στην κεντρική πλατεία της Καλλιθέας Αττικής, της πόλης των προσφύγων, αποτελεί λυπηρό γεγονός, όχι μόνον για όσους κατοικούν σ’ αυτήν, αλλά για όλους τους Έλληνες συμπατριώτες μας» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Ενώ καταλήγει λέγοντας ότι: «καταδικάζουμε απερίφραστα, μαζί με τα αδελφά σωματεία και κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, το απεχθές έγκλημα εναντίον της μνήμης, του πολιτισμού και των συμβόλων του Ποντιακού Ελληνισμού». Τέλος αξίζει αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο μνημείο είναι το πρώτο μνημείο πανελληνίως αφιερωμένο στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.