ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Άγνωστοι βανδάλισαν το μνημείο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Μενεμένη (φώτο, βίντεο)
Άγνωστοι βανδάλισαν το μνημείο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Μενεμένη (φώτο, βίντεο)
Το μνημείο Γενοκτονίας στην Μενεμένη Θεσσαλονίκης (Φωτ.: thesslife.gr)
10 Απρ
0
Σχόλια

Άγνωστοι βανδάλισαν το μνημείο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Μενεμένη (φώτο, βίντεο)

Το πρωί της περασμένης Τετάρτης , στην περιοχή της Μενεμένης, στη Δυτική Θεσσαλονίκη, διαπιστώθηκε το μνημείο που είναι αφιερωμένο στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην πλατεία 19ης Μαΐου, βανδαλισμένο από κακοπροαίρετους, που βρήκαν την ευκαιρία να δράσουν ανενόχλητοι. Αφαιρέθηκε το χάλκινο τμήμα, που φαίνεται στις φωτογραφίες, ενώ έσπασαν και σημεία του μαρμάρου.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Μενεμένης «Ο Εύξεινος Πόντος» ως εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) και των μελών του συλλόγου εξέφρασε τη λύπη και την απογοήτευση της σχετικά με το συγκεκριμένο συμβάν. Όπως ανέφερε, «αν και το γεγονός που συνέβη είναι σοβαρό και για το λόγο αυτό υπήρξε και άμεση επικοινωνία με τη δημοτική αρχή προς αποκατάσταση του μνημείου, ωστόσο η περίοδος των καταστάσεων που διανύουμε χρήζει μεγαλύτερης προσοχής»

«Ως ΔΣ εκφράζουμε τη λύπη μας για το συγκεκριμένο περιστατικό εν μέσω μάλιστα, των καταστάσεων που διανύουμε όλοι μας τον τελευταίο καιρό. Φαίνεται πως ο εγκλεισμός των περισσότερων ανθρώπων, αποτελεί στιγμή ευκαιρίας κακοπροαίρετων και καταστροφέων, ώστε να ενεργούν με αυτό τον ανάρμοστο και
βέβηλο τρόπο σε μνημεία ιστορικών και ηθικών αξιών. Ευχόμαστε πραγματικά, να μην υπάρξει ξανά αντίστοιχο περιστατικό σε κανένα μνημείο του τόπου μας» αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

με πληροφορίες από thesslife.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.