ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πηγή καλλιτεχνικής έμπνευσης «Το Κόκκινο Ποτάμι» για την Σοφία Αμπερίδου
Πηγή καλλιτεχνικής έμπνευσης «Το Κόκκινο Ποτάμι» για την Σοφία Αμπερίδου
22 Οκτ
0
Σχόλια

Πηγή καλλιτεχνικής έμπνευσης «Το Κόκκινο Ποτάμι» για την Σοφία Αμπερίδου

Tο συλλογικό αυτό έργο που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Πόντος–Ματωμένη γη» και διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ), πρόκειται να παραδοθεί στους ιθύνοντες του Open TV από τη ζωγράφο και εικαστικό, Σοφία Αμπερίδου, η οποία και εμπνεύστηκε και σχεδίασε το έργο.

«Είναι μια συλλογική δουλειά που προέκυψε με τη συμμετοχή του κόσμου που ήθελε να συμμετέχει εθελοντικά ζωγραφίζοντας. Προσπαθήσαμε όλοι να απεικονίσουμε το Κόκκινο Ποτάμι. Συμμετείχαν πάνω από 100 άτομα, άφησαν το χνάρι τους και όλοι μαζί απεικονίσαμε τη μνήμη του Πόντου» θα πει στο ethnos.gr η καλλιτέχνης, την οποία έχουν χαρακτηρίσει ζωγράφο των Ποντίων, μιας και εδώ και είκοσι χρόνια έχει αφιερώσει μεγάλο κομμάτι της δουλειάς της στον Πόντο και στην προσφυγιά.

Σύμφωνα με την Σοφία Αμπερίδου το έργο «δείχνει το χάρτη του Πόντου, μορφές του Πόντου με χαρακτηριστικές φορεσιές αλλά και το δράμα που πέρασε ο ποντιακός λαός στα δύσκολα χρόνια». Μάλιστα, μεταξύ εκείνων που πρόσθεσαν την πινελιά τους ήταν και οι δυο πρωταγωνιστές της τηλεοπτικής σειράς του Open TV, Ιωάννης Παπαζήσης και Αναστασία Παντούση, όπως και ο ποντιακής καταγωγής ηθοποιός, Τάκης Βαμβακίδης, τον οποίο θα δούμε στο σίριαλ στο ρόλο ενός γηγενή Έλληνα του Πόντου.

Πηγή: ethnos.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.