ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Γέμισε ασφυκτικά το «Θέατρο Κήπου» στην εκδήλωση της ΠΟΠΣ «Πόντος, Ματωμένη Γη»
Γέμισε ασφυκτικά το «Θέατρο Κήπου» στην εκδήλωση της ΠΟΠΣ «Πόντος, Ματωμένη Γη»
(Φωτ.: ethnos.gr)
01 Οκτ
0
Σχόλια

Γέμισε ασφυκτικά το «Θέατρο Κήπου» στην εκδήλωση της ΠΟΠΣ «Πόντος, Ματωμένη Γη»

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, που γέμισε ασφυκτικά το Δημοτικό Θέατρο Κήπου στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Πόντος, Ματωμένη Γη», που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) το βράδυ της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου 2019. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η Χριστίνα Σαχινίδου και ο Γιώργος Μιχαηλίδης, και περιελάμβανε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και ανάγνωση κειμένων για την ιστορία και τον πολιτισμό των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.

Πριν την εκδήλωση παρουσιάστηκε το έθιμο των Μωμόγερων, οι οποίοι ξεκίνησαν από το χώρο τον λευκό Πύργο και κατέληξαν στο «Θέατρο Κήπου».

Χαιρετισμό απηύθυναν η αντιδήμαρχος πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Στεφανία Τανιμανίδου, ο συγγραφέας του βιβλίου και της τηλεοπτικής σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι» Χάρης Τσιρκινίδης, και η πρόεδρος της ΠΟΠΣ Χριστίνα Σαχινίδου, ενώ την εκδήλωση παρουσίασε ο γενικός γραμματέας της ΠΟΠΣ Κώστας Σαμουρκασίδης. Αμέσως μετά τους χαιρετισμούς, ο γενικός γραμματέας της ΠΟΠΣ Κώστας Σαμουρκασίδης, και ενώ στην οθόνη προβάλλονταν η φωτογραφία του Ολυμπιονίκη Γιώργου Ποζίδη, κάλεσε τον κόσμο να σηκωθεί και να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Πόντιου Γίγαντα που έφυγε από κοντά μας πρόωρα, χτυπημένος από την καρδιά του στις αρχές Αυγούστου 2019.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μικροί λυράρηδες της σχολής της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων (ΕΠΩΦ) με την καθοδήγηση του λυράρη Θεόδωρου Κοτίδη, ο οποίος είχε και την μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης. Επίσης συμμετείχαν και οι καλλιτέχνες από τη σχολή νταουλιού του Κώστα Ζώη. Στην εκδήλωση πήραν μέρος οι καλλιτέχνες: Μπάμπης Ιορδανίδης, Θεόδωρος Κοτίδης, Χριστίνα Λαχανά, Αννέτα Μαρμαρινού, Γιώργος Μωυσιάδης, Δημήτρης Ξενιτόπουλος, Αγγελική Παμπουκίδου, Αλέξης Παρχαρίδης, Θεόφιλος Πουταχίδης, Στάθης Παυλίδης, Γιάννης Σανίδης, Ειρήνη Σαχταρίδου, Κλεάνθης Σιαμλίδης και η Δέσποινα Φιλίππου.

Την χορευτική εικόνα είχε η Θανασούλη Κωνσταντίνα, δασκάλα μπαλέτου, η οποία διδάσκει στην Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας. Ζωγράφισε για τη Μνήμη, με τη συμμετοχή του κόσμου, η Σοφία Αμπερίδου και τον πίνακα τον προσέφερε στους συντελεστές της τηλεοπτικής σειράς. Συμμετείχαν οι πρωταγωνιστές της τηλεοπτικής σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι», -τρέιλερ της παραγωγής της οποίας προβλήθηκε στην εκδήλωση και θα κάνει πρεμιέρα στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN TV την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 στις 9 το βράδυ-, οι ηθοποιοί της σειράς, Γιάννης Παπαζήσης, Αναστασία Παντούση, και ο Τάκης Βαμβακίδης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας, ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος, ο εκπρόσωπος του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθίμου, πανοσολογιότατος αρχινανδρίτης πατέρας Αντώνιος, ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης, ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αβραμίδης, ο αναπληρωτής δήμαρχος και αντιδήμαρχος του δήμου Θεσσαλονίκης Χάρης Αϊδονόπουλος, ο Γιώργος Κυριακίδης αντιδήμαρχος δήμου δέλτα, ο Αντώνης Σαουλίδης, δημοτικός σύμβουλος του δήμου Νεάπολης–Συκεών, ο πρόεδρος του σωματείου Παναγία Σουμελά Γιώργος Τανιμανίδης και ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΠΣ Στέφανος Τανιμανίδης.

Πηγή: efxinospontos.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.