ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Η μπάντα» του Νίκου Ασλανίδη προβλήθηκε στην κατασκήνωση της Ιεράς Μητρόπολις Σερρών και Νιγρίτης
«Η μπάντα» του Νίκου Ασλανίδη προβλήθηκε στην κατασκήνωση της Ιεράς Μητρόπολις Σερρών και Νιγρίτης
(Φωτ.: Νίκος Ασλανίδης)
15 Ιούλ
0
Σχόλια

«Η μπάντα» του Νίκου Ασλανίδη προβλήθηκε στην κατασκήνωση της Ιεράς Μητρόπολις Σερρών και Νιγρίτης

Το ντοκιμαντέρ «Η μπάντα» του Νίκου Ασλανίδη προβλήθηκε στην κατασκήνωση της Ιερά Μητρόπολις Σερρών και Νιγρίτης, στην Χρυσοπήγη Σερρών, στο πλαίσιο της ημέρας εθνικής ευσυνειδησίας. «Οι έφηβοι της πρώτης περιόδου της Κατασκήνωσης της Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, —οι οποίοι είχαν ένα υπέροχο αίτημα το οποίο το υπέβαλαν σε εμάς— ήθελαν μια εκδήλωση αφιερωμένη στα εκατό χρόνια μνήμης των ποντίων προγόνων μας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο μας ζήτησαν την προβολή ενός ντοκιμαντέρ» ανέφερε η πρόεδρος της Εύξεινου Λέσχης Σερρών Κατερίνα Γεωργιάδου στο Δίκτυο TV.

Η προβολή συνδιοργανώθηκε από Μητρόπολη και την Εύξεινο Λέσχη Σερρών.

Και συμπλήρωσε: «Φυσικά είχαμε και αδράξαμε την ευκαιρία του Νίκου Ασλανίδη, ο οποίος φρόντισε με τον δικό του τρόπο να μην γενοκτονηθεί η μνήμη. Αυτό το πράγμα το μεταφέραμε στα παιδιά και αυτά ως το ποιο υγιές κομμάτι της σερραϊκής κοινωνίας το απορρόφησαν και αξιοποίησαν, το εκτίμησαν και τελικά κατέληξαν ότι ήθελαν και την φυσική παρουσία του Νίκου Ασλανίδη. Κάτι το οποίο ο ίδιος φυσικά δέχθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη». Από την μεριά του ο

«Αυτή η μέρα (σσ. εθνικής ευσυνειδησίας) είναι μέρα θεσμός στην κατασκήνωση μας, διότι είναι κατασκήνωση η οποία είναι χριστιανική και εκτός από την τιμή στον τριαδικό Θεό λατρεύουμε ιδιαίτερα και την πατρίδα μας. Και φέτος έχουμε την ευκαιρία αυτή η μέρα να είναι αφιερωμένη στην Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Είναι μια μέρα πολύ σπουδαία την οποία την κάνουμε εκτός από το να τιμήσουμε τα θύματα και για να προβληματήσουμε τα παιδιά, διότι στα σχολεία τους λείπουν τέτοια ερεθίσματα. Οπότε μπορεί να πει κανείς ότι η μόνη διέξοδος για αυτά τα παιδιά να μάθουν τέτοιες πτυχές της ιστορίας της Ελλάδος είναι αυτές οι πρωτοβουλίες» δήλωσε ο Θεόδωρος Χατζησαββίδης, αρχηγός της κατασκήνωσης στο Δίκτυο TV.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.