ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Παρουσιάστηκε το ντοκιμαντέρ «Η μπάντα» και το βιβλίο «Μάρτυρες, 100 χρόνια μετά» του Ν. Ασλανίδη στον Πειραιά
Παρουσιάστηκε το ντοκιμαντέρ «Η μπάντα» και το βιβλίο «Μάρτυρες, 100 χρόνια μετά» του Ν. Ασλανίδη στον Πειραιά
Ο Νίκος Ασλανίδης με δάκρυα στα μάτια απευθύνεται στον κόσμο (φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)
04 Μάι
0
Σχόλια

Παρουσιάστηκε το ντοκιμαντέρ «Η μπάντα» και το βιβλίο «Μάρτυρες, 100 χρόνια μετά» του Ν. Ασλανίδη στον Πειραιά

Την πρώτη προβολή στην Αττική του ντοκιμαντέρ Η μπάντα αλλά και την παρουσίαση του βιβλίου Μάρτυρες, 100 χρόνια μετά, του δημοσιογράφου και συγγραφέα Νίκου Ασλανίδη, φιλοξένησε την Παρασκευή 19 Απριλίου η Ένωση Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας στην αίθουσα «Δαμιανός Ποιμενίδης» της ποντιακής στέγης.

Η ταινία έχει κατακτήσει δύο βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Με δάκρυα στα μάτια ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Νίκος Ασλανίδης, αναρωτήθηκε πως μπορεί ανάμεσα στους παρευρισκόμενους να υπάρχει κάποιος που υποστηρίζει ότι δεν έγινε γενοκτονία στον Πόντο. «Διάβασε μία από τις σαράντα μαρτυρίες — ερώτημα με αφορμή τους αρνητές της γενοκτονίας και τις τελευταίες δηλώσεις Καιρίδη. Αν αυτό δεν είναι γενοκτονία τί είναι;», είπε. «Δεν βάλαμε ούτε και ένα “και” σε αυτό που θα δείτε. Είναι η ιστορική αλήθεια», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, και ακολούθως ο κόσμος που είχε κατακλύσει την αίθουσα παρακολούθησε το ντοκιμαντέρ, το οποίο είχε θέμα πως βίωσε τη γενοκτονία η φιλαρμονική ορχήστρα της Κερασούντας, βασισμένο σε μαρτυρία ενός επιζόντα της, του Γιάννη Παπαδόπουλου.

(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

Νωρίτερα για το βιβλίο Μάρτυρες, 100 χρόνια μετά μίλησε η δρ λαογραφίας, Μυροφόρα Ευσταθιάδου, η οποία διάβασε και αποσπάσματα από αυτό.

Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε η γενική γραμματέας της Ένωσης, Χριστίνα Χαφουσίδου.

Βασίλης Καρυοφυλλίδης

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.