ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πενήντα προβολές σημείωσε το ντοκιμαντέρ η «Μπάντα» του Νίκου Ασλανίδη μέσα σε τρεις μήνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
Πενήντα προβολές σημείωσε το ντοκιμαντέρ η «Μπάντα» του Νίκου Ασλανίδη μέσα σε τρεις μήνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
12 Ιούν
0
Σχόλια

Πενήντα προβολές σημείωσε το ντοκιμαντέρ η «Μπάντα» του Νίκου Ασλανίδη μέσα σε τρεις μήνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

Πριν από τρεις μήνες ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι του, το ντοκιμαντέρ για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου «Η μπάντα» του δημοσιογράφου Νίκου Ασλανίδη. Μετά τη συμμετοχή στο διεθνές φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης όπου απέσπασε δυο βραβεία, «δεχτήκαμε “βροχή” προσκλήσεων από κάθε γωνιά της Ελλάδας και το εξωτερικό. Έτσι ξεκινήσαμε τις δωρεάν προβολές. Και πριν λίγες ημέρες συμπληρώσαμε 50 προβολές στην Ελλάδα και στη Γερμανία» αναφέρει ο Νίκος Ασλανίδης.

Παράλληλα έγιναν προβολές της «Μπάντας» σε φεστιβάλ της Αυστραλίας και των ΗΠΑ ενώ διατέθηκαν περισσότερα από 100 dvd σε γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας για να γίνουν προβολές την ώρα των μαθημάτων. Μπορεί η προβολή στην Τουρκία να απαγορεύτηκε αλλά οι γείτονες μας θα μάθουν την ιστορική αλήθεια με άλλους τρόπους αφού το ντοκιμαντέρ είναι έτοιμο και με τουρκικούς υπότιτλους.

Για να ενημερωθεί όλος ο κόσμος τι έγινε στον Πόντο πριν από 100 χρόνια εκτός από τα τουρκικά, « Η μπάντα» κυκλοφορεί και με αγγλικούς, γερμανικούς, ρωσικούς, γαλλικούς και σουηδικούς υπότιτλους. Σε αυτό βοήθησε το ίδρυμα του Ιβάν Σαββίδη και η Ομοσπονδία Συλλόγων Ποντίων στην Ευρώπη. Τους οποίους ο Νίκος Ασλανίδης ευχαριστεί από καρδιάς και αναφέρει ότι: «μόνο έτσι μπορούμε να βγάλουμε την ιστορία των προγόνων προς τα έξω. Ευχαριστώ γι άλλη μια φορά όλους όσους με βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια».

Ενώ συμπληρώνει: «η “Μπάντα” μας δείχνει τι μπορούμε να καταφέρουμε εάν είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι. Μας δείχνει το δρόμο για να βγάλουμε τον πόνο μας από τα “παρακάθια” και να τον μεταφέρουμε σε κάθε γωνία του πλανήτη για να μην ξαναζήσουμε γενοκτονίες. Το ταξίδι θα συνεχιστεί όλο το 2019 που συμπληρώνονται τα 100 χρόνια από τη δεύτερη και πιο αιματοβαμμένη φάση της γενοκτονίας. Είναι το χρέος μας στους 353.000 άταφους νεκρούς που αφήσαμε εκεί στον Πόντο. Όσοι φορείς ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν δωρεάν το ντοκιμαντέρ ας στείλουν e–mail στο naslanidis1@yahoo.gr».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.