ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Δημόσια επιστολή με αποδέκτη τον Ταγίπ Ερντογάν εξέδωσε ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών
Δημόσια επιστολή με αποδέκτη τον Ταγίπ Ερντογάν εξέδωσε ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών
(Φωτ.: pentapostagma.gr)
14 Δεκ
0
Σχόλια

Δημόσια επιστολή με αποδέκτη τον Ταγίπ Ερντογάν εξέδωσε ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών

Έχει περάσει σχεδόν μια εβδομάδα από τότε που αποχώρησε από την χώρα μας ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και όμως στον απόηχο αυτής της επίσκεψης πολλοί είναι οι φορείς και οι προσωπικότητες που εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους.

Πριν την έλευσή του στην Ελλάδα, ο φορέας είχε εκδώσει, επίσης, ανοιχτή επιστολή, την οποία μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.

Αυτές οι αντιδράσεις στην πλειοψηφία τους προέρχονται από ποντιακά, μικρασιατικά, πολίτικα και γενικότερα προσφυγικά σωματεία της Ελλάδας αλλά και της ομογένειας. Ανάμεσα σε αυτούς τους φορείς είναι και ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών, ο οποίος εξέδωσε ακόμα μία δημόσια επιστολή, αυτή τη φορά κατά την αποχώρηση του Τούρκου προέδρου από τη χώρα μας.

Με αποδέκτη τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το Σωματείο εξέφρασε τον προβληματισμό του για την δήθεν ειλικρινή συνάντηση του Τούρκου προέδρου με τον Έλληνα ομόλογό του. Συνοπτικά να αναφέρουμε ότι στην επιστολή γίνεται λόγος για τις ελληνικές επιγραφές στην Κωνσταντινούπολη που έχουν καταστραφεί, τον τρόπο εκλογής του Πατριάρχη, τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και για την συνθήκη της Λωζάννης.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.