ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Το μήνυμα της ΕΠΟΝΑ για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων
Το μήνυμα της ΕΠΟΝΑ για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων
(Φωτο: Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής)
24 Απρ
0
Σχόλια

Το μήνυμα της ΕΠΟΝΑ για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Σήμερα, 24 Απριλίου συμπληρώνονται 109 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής εξέδωσε μήνυμα σχετικά με τη σημερινή μέρα.

Αναλυτικά το μήνυμα:

«109 χρόνια μετά τη Γενοκτονία των Αρμενίων ο αγώνας για την αναγνώριση και την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας συνεχίζεται.

Αρμένιοι, Έλληνες και Ασσύριοι, υπέστησαν τις κτηνωδίες και τις αποτρόπαιες πρακτικές εξόντωσης που γεννήθηκαν από τη μισαλλοδοξία του Οθωμανικού Κράτους. Άνθρωποι αθώοι, με μόνο τους «αδίκημα» τη διαφορετικότητά τους, διώχθηκαν με τη βία από τις πατρογονικές τους εστίες και έγιναν θυσία στον βωμό του μίσους και της ακραία εθνικιστικής στάσης του Κεμαλικού Καθεστώτος, που οραματιζόταν «μια Τουρκία μόνο για τους Τούρκους».

Το δηλώνουμε κάθε χρονιά, έτσι και τώρα, πως είμαστε στο πλευρό των αδερφών Αρμενίων, καθώς ο αγώνας μας είναι κοινός. Και δε θα σωπάσουμε μέχρι τη δικαίωσή του.

Τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, δηλώνουν πως η ιστορία έχει την τάση να επαναλαμβάνεται. Ο αγώνας μας για την Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των προγόνων μας είναι πιο επίκαιρος από ποτέ, γιατί, όπως φάνηκε, δυστυχώς, και στην πράξη, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που δεν αναγνωρίζονται από τον θύτη και τη διεθνή κοινότητα και δεν υφίστανται οι ανάλογες κυρώσεις- πάντα με βάση το Διεθνές Δίκαιο- επαναλαμβάνονται».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.