ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
(Φωτο: newsbomb.gr)
25 Απρ
0
Σχόλια

Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»

Το κατάστημα μπροστά από το οποίο δολοφονήθηκε ο Άλκης Καμπανός ενοικιάστηκε, με τη Δομή «Εις το όνομα του Άλκη» να ζητά με ανοιχτή επιστολή της προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης τη δημιουργία νέου μνημειακού χώρου.

Στην ανακοίνωσή της ενημερώνει πως μετά από συνεννόηση με την οικογένεια του αδικοχαμένου φιλάθλου του Άρη θα μαζευτούν και θα αποθηκευτούν προσωρινά όλα όσα άφησαν άνθρωποι στο σημείο στην μνήμη του 19χρονου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Έγινε αυτό που μάλλον ήταν αναπόφευκτο να γίνει… Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη Καμπανού.

Με βαριά καρδιά σήμερα (μετά από συνεννόηση με την οικογένεια του Άλκη) θα μαζέψουμε και θα αποθηκεύσουμε ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ, πιστεύουμε, όλα όσα άνθρωποι κάθε ηλικίας άφησαν στο σημείο.

Μπλούζες, κασκόλ, σημειώματα, ζωγραφιές… ΟΛΑ, μεταφέρουν την ενέργεια ευαισθητοποιημένων πολιτών και με απόλυτο σεβασμό θα τα προσεγγίσουμε.

Νιώθουμε θλίψη, που φτάνει και σε πιο έντονα συναισθήματα γιατί αναγκαζόμαστε να αποσύρουμε το μνημείο για τον Άλκη (γιατί μνημείο είναι κάθε δράση που γίνεται, όπως και κάθε μπλούζα που τοποθετείται στο σημείο), αλλά…

Αλλά σκοπεύουμε να μετατρέψουμε τα συναισθήματα μας σε ΔΡΑΣΗ…

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, για την ακρίβεια η προηγούμενη Διοίκηση, έπραξε τα… “μέγιστα” για αυτό που συνέβη στη Θεσσαλονίκη.

Φύτεψε 3 ελιές σε ένα πάρκο και έκανε μία ονοματοδοσία οδού…

Απευθυνόμαστε στη νέα Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης και δημόσια ζητούμε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Αγγελούδη προκειμένου να γίνει πράξη από το Δήμο μία ιδέα μας, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μνημειακός χώρος στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης Καμπανός.

κ. Δήμαρχε Θεσσαλονίκης, σας ζητούμε να δείξετε την ευαισθησία, που θεωρούμε ότι διαθέτετε, και να συν-εργαστείτε με μία οργάνωση από την Κοινωνία των Πολιτών, τη Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 – Εις το Όνομα του Άλκη, πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Με τιμή,

Το Δ.Σ. της Δομής 1ης Φεβρουαρίου 2022 – Εις το Όνομα του Άλκη».

 

 

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.