ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Το δρώμενο «100 χρόνια ανέσπερης μνήμης» στον Πειραιά
Το δρώμενο «100 χρόνια ανέσπερης μνήμης» στον Πειραιά
01 Ιούν
0
Σχόλια

Το δρώμενο «100 χρόνια ανέσπερης μνήμης» στον Πειραιά

«100 χρόνια ανέσπερης μνήμης» ήταν ο τίτλος της παράστασης που δόθηκε παραμονή της 19ης Μαΐου στο μνημείο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου «Πυρρίχιο πέταγμα» στην πλατεία Αλεξάνδρας στον Πειραιά υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του λυράρη Ηλία Υφαντίδη.

Στην παράσταση μεταξύ άλλων συμμετείχαν οι: Ευανθία Ρεμπούτσικα, Σόνια Θεοδωρίδου, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Βασιλική Καρακώστα, Μαρία Κοντογιαννοπούλου, Κώστας Αγέρης, Χρήστος Τσιαμούλης και 130 χορωδοί της παραδοσιακής χορωδίας του Εθνικού Ωδείου Αθηνών με χοράρχη τον Μιχάλη Μακρή. Αφηγητές της εκδήλωσης ήταν οι: Άννα Καλαϊτζόγλου, Σουλτάνα Βαρυτιμιάδη και Θοδωρής Ευστρατιάδης.

Τέλος στην εκδήλωση χαιρετισμό απεύθυναν: ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδος και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Βαρυθυμιάδης, ο δωρητής του μνημείου Ευάγγελος Μαρινάκης και τέλος ο μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου Σεραφείμ.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.