ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | O δήμος Ωραιοκάστρου υιοθέτησε ψήφισμα για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου
O δήμος Ωραιοκάστρου υιοθέτησε ψήφισμα για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου
(Φωτ.: voria.gr)
18 Ιούλ
0
Σχόλια

O δήμος Ωραιοκάστρου υιοθέτησε ψήφισμα για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Ψήφισμα που ζητά από την Τουρκία να σεβαστεί τους θεμελιώδεις κανόνες ελευθερίας του ατόμου και τα ανθρώπινα δικαιώματα και να σταματήσει τη γενοκτονία μνήμης που εφαρμόζει ακόμη και σήμερα στα εδάφη της εξέδωσε με πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου στην τακτική συνεδρίασή του στις 15 Ιουλίου 2020.

Το ψήφισμα υιοθετήθηκε ύστερα από πρόταση του δημοτικού συμβούλου, πρώην προέδρου της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και φίλων, και πρώην μέλος του ΔΣ της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Ηρακλή Τσακαλίδη.

«Η φετινή 101η επέτειος της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου μας δίνει το δικαίωμα αλλά και μας επιφορτίζει με την υποχρέωση να διεκδικήσουμε ακόμη πιο δυναμικά τη διεθνή αναγνώρισή της. Προς τον σκοπό αυτό ζητούμε όπως το θέμα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου ενταχθεί στην επίσημη ατζέντα τόσο της πολιτικής, όσο και της πολιτειακής ζωής της πατρίδας μας. Η πολιτική της λήθης που τόσο άστοχα υιοθέτησαν οι ελληνικές κυβερνήσεις στο όνομα της καλής γειτονίας με τους απογόνους και κληρονόμους των Κεμαλικών θηριωδιών δεν έφεραν κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Αντίθετα, όπλισαν τους εξ ανατολών γείτονές μας με μια άκαμπτη κι αλλόφρονα στρατηγική, τα αποτελέσματα της οποίας βιώνουμε καθημερινά στον Έβρο και στο Αιγαίο.

Οι 353.000 άταφοι νεκροί μας της περιόδου 1914-1923 ζητούν δικαίωση, όπως δικαίωση ζητούν κι οι γενοκτονηθέντες —απ τον ίδιο πάντα θύτη— την Τουρκία, χριστιανικοί λαοί των Αρμενίων και των Ασσυρίων. Με κάθε δύναμη εμείς οι Έλληνες διατρανώνουμε την πίστη μας στις αξίες και στα ιδανικά της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της ισότητας, της θρησκευτικής ελευθερίας και του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Απαιτούμε από τη σημερινή Τουρκία, ως απόγονο και διάδοχο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας:

  • Να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των χριστιανικών λαών Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων του Πόντου.
  • Να σεβαστεί τους θεμελιώδεις κανόνες ελευθερίας του ατόμου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
  • Να σταματήσει τη γενοκτονία μνήμης που εφαρμόζει ακόμη και σήμερα στα εδάφη της»

Πηγή: thes.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.