ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Καταστροφές και πάλι στο άγαλμα του «Πόντιου Ακρίτα» στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας παραμονή της επετείου μνήμης
Καταστροφές και πάλι στο άγαλμα του «Πόντιου Ακρίτα» στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας παραμονή της επετείου μνήμης
(Φωτ.: alexandreia-gidas.gr)
19 Μάι
0
Σχόλια

Καταστροφές και πάλι στο άγαλμα του «Πόντιου Ακρίτα» στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας παραμονή της επετείου μνήμης

Για δεύτερη φορά μέσα σε οκτώ μήνες, το ιστορικό άγαλμα του «Πόντιου Ακρίτα» στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας γίνεται στόχος ανεγκέφαλων. Μετά τον Σεπτέμβριο του 2019, άγνωστοι έσπασαν σημεία του αγάλματος προκαλώντας για ακόμα μία φορά άσχημη εικόνα στην πόλη.

Το συγκεκριμένο άγαλμα είναι  δωρεά το 2002 από τον Θόδωρο Κολοθά στη μνήμη του πατέρα του Παύλου, αποκαλυπτήρια του οποίου έκανε ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος.

«Απλά λυπάμαι αυτούς που το έκαναν και δίνω τα “θερμά μου συγχαρητήρια” για την παιδεία και την ανατροφή που τους δόθηκε από τα σπίτια τους!! Πρώτον να μην σέβονται την ιστορία και δεύτερων να μην σέβονται την περιουσία του άλλου!!» δήλωσε φανερά εκνευρισμένος ο χοροδιδάσκαλος και μέλος του ΔΣ  του Συλλόγου στο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr Βαγγέλης Λάχανης.

Οι ζημίες έγιναν παραμονή της ημέρας μνήμης της Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, από την οποία φέτος συμπληρώνονται 101 χρόνια.

με πληροφορίες από το alexandreia-gidas.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.