ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | ΠΟΕ: «Καλεί τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας να μελετήσει κάθε δυνατή λύση για την ικανοποίηση της θρησκευτικής έκφρασης υπό τις παρούσες συνθήκες»
ΠΟΕ: «Καλεί τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας να μελετήσει κάθε δυνατή λύση για την ικανοποίηση της θρησκευτικής έκφρασης υπό τις παρούσες συνθήκες»
(Φωτ: Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος)
16 Απρ
0
Σχόλια

ΠΟΕ: «Καλεί τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας να μελετήσει κάθε δυνατή λύση για την ικανοποίηση της θρησκευτικής έκφρασης υπό τις παρούσες συνθήκες»

«Σε λίγες μέρες, η ορθόδοξη χριστιανοσύνη καλείται να γιορτάσει την Ανάσταση του Κυρίου μέσα σε πρωτόγνωρες και ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Τα αυστηρά μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί αλλά κι αυτά που θα κριθούν απαραίτητα για το μέλλον, έχουν αλλάξει την καθημερινότητα όλων μας σε κάθε επίπεδο και επηρεάζουν τη ζωή μας σε όλους τους τομείς. Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος από την πρώτη στιγμή στηρίζει την λήψη των απαιτούμενων μέτρων όπως αυτά προτάσσονται από τους ειδικούς και καλεί στη συνειδητή συμμόρφωση και την αυστηρή τήρηση τους. Κεντρικό σύνθημα αυτή την εποχή είναι “πρώτα απ’ όλα η ζωή”» αναφέρει η ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος. 

«Για τους Έλληνες Ποντιακής καταγωγής, το θρησκευτικό συναίσθημα απετέλεσε και αποτελεί πάντοτε ισχυρό κρίκο κοινωνικής και εθνικής συνοχής του λαού μας και διαχρονικά έχει αναδειχθεί σε αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας, της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της υπόστασης μας. Οι Άγιες Μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και ιδιαίτερα η τελετή αφής του Αγίου Φωτός που οδηγεί στην κορύφωση του Θείου Δράματος και στην Ανάσταση, αποτελούν την κορωνίδα της θρησκευτικής μας παράδοσης» τονίζεται.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος καλεί τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας, λαμβάνοντας υπ’ όψη τα παραπάνω και μέσα στα πλαίσια εφαρμογής και τήρησης των έκτακτων μέτρων, να μελετήσει κάθε δυνατή λύση και να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα για την ικανοποίηση της θρησκευτικής έκφρασης υπό τις παρούσες συνθήκες. Καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους των σωματείων, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, να ευθυγραμμιστούν με τις υποδείξεις και να συντελέσουν έτσι στην αποτελεσματικότερη εφαρμογή των μέτρων, ώστε γρήγορα να επανέλθει η ζωή μας στους κανονικούς της ρυθμούς. Στέλνει σε όλους τους Έλληνες αισιόδοξο μήνυμα ανάστασης ψυχών και συνειδήσεων, ευχόμενη χρόνια πολλά και Καλό Πάσχα. Η ζωή θα βγει νικητής και από αυτήν την δοκιμασία και σύντομα θα επανέλθουμε στις επάλξεις του Αγώνα για την ηθική και ιστορική δικαίωση των προγόνων μας.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.