ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Διεθνές Συνέδριο για το Έγκλημα της Γενοκτονίας: Σήμερα ξεκινάει
Διεθνές Συνέδριο για το Έγκλημα της Γενοκτονίας: Σήμερα ξεκινάει
(Φωτ.: Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος)
06 Δεκ
0
Σχόλια

Διεθνές Συνέδριο για το Έγκλημα της Γενοκτονίας: Σήμερα ξεκινάει

Σήμερα στις 19:00, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης ξεκινάει το «Διεθνές Συνέδριο για το Έγκλημα της Γενοκτονίας» της Παμποντιακής Ομοσπονδίας.

Το συνέδριο θα ξεκινήσει με χαιρετισμούς από τους επίσημους προσκεκλημένους και την οργανωτική επιτροπή και θα ακολουθήσει η προβολή του βίντεο που έχει δημιουργήσει η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής με τον Ράφαελ Λέμκιν, τον δημιουργό της λέξης «Γενοκτονία». Ύστερα θα ακολουθήσουν οι ομιλίες τριών εκ των 24 ομιλιτών που πλαισιώνουν το τριήμερο αυτό συνέδριο.

Πρώτος θα μιλήσει ο Επίκουρος καθηγητής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιοτου Missouri στο St. Louis, Νίκος Μιχαηλίδης με θέμα: «Το έγκλημα της γενοκτονίας, η κοινωνία πολιτών και το ελληνικό καθήκον». Δεύτερος θα μιλήσει ο Βουλευτής και πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, Σάββας Αναστασιάδης με θέμα: «Πολιτική διάσταση της γενοκτονίας και στρατηγική αναγνώρισης». Τελευταίος θ αμιλήσει ο συγγραφέας, ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ για την προώθηση μιας δημοκρατικής και ισότιμης διεθνούς τάξης (2012-2018), πρώην γραμματέας της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και επικεφαλής του Τμήματος Αναφορών του Γραφείου του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Διακιώματα,  Alfred-Maurice De Zayas με θέμα: «Πρόληψη και Αποτροπή της Γενοκτονίας. Γενικές παρατηρήσεις».

Μετά τις ομιλίες θα προβληθεί ένα βίντεο με τίτλο Είμαστε αυτοί που επέζησαν.

Όσοι δεν μπορούν να παρευρεθούν στο Συνέδριο μπορούν να το παρακολουθήσουν σε ζωντανή μετάδοση από το livemedia.gr.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.