ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Διεθνές Συνέδριο για το Έγκλημα της Γενοκτονίας από την ΠΟΕ
Διεθνές Συνέδριο για το Έγκλημα της Γενοκτονίας από την ΠΟΕ
(Φωτ.: Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος)
03 Δεκ
0
Σχόλια

Διεθνές Συνέδριο για το Έγκλημα της Γενοκτονίας από την ΠΟΕ

«Διεθνές Συνέδριο για το Έγκλημα της Γενοκτονίας», διοργανώνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας (ΠΟΕ), στις 6, 7 και 8 Δεκεμβρίου, για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Το συνέδριο γίνεται ενόψει της 9ης Δεκεμβρίου που έχει ορισθεί από τον ΟΗΕ ως η «Διεθνής Ημέρα Μνήμης και Αξιοπρέπειας για τα Θύματα του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και της Πρόληψης αυτού του Εγκλήματος».

Επίσης, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕ, «πραγματοποιείται λίγο πριν τη λήξη του 2019, το οποίο έχει ορισθεί από την ΠΟΕ ως επετειακό έτος για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απόβαση του Μουσταφά Κεμάλ στη Σαμψούντα του Πόντου στις 19 Μαΐου του 1919, η οποία σήμανε την έναρξη της τελευταίας και πλέον βάρβαρης φάσης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου».

«Επιδιώκοντας, επιπλέον, να δημιουργηθούν συνειρμοί, οι οποίοι αναφέρονται στις θεμελιώδεις αξίες του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού η έναρξη του συνεδρίου πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στόχος του συνεδρίου, στο οποίο συμμετάσχουν παγκοσμίου φήμης ιστορικοί και γενοκτονολόγοι, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και ακτιβιστές, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι S. Jacobs, Ι. Charny, H. Theriault,C.Wilkens, B.Morris, D. Ze’evi,, C. Aktar και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών όπως η Διεθνής Ένωση Μελετητών της Γενοκτονίας (IAGS) και η Yazda, είναι να αναδείξει την ανάγκη πρόληψης και αποτροπής του εγκλήματος της Γενοκτονίας, το οποίο διαχρονικά κατατρέχει την ανθρωπότητα.

Το συνέδριο, που έχει τεθεί υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλοπούλου και έχει την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων, θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η εγγραφή είναι απαραίτητη μέσω της ιστοσελίδας www.greekgenocide100.org, όπου υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες. Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.