ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | ΠΟΕ: «Για πολλοστή φορά ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε στο ζήτημα της Γενοκτονίας των προγόνων μας»
ΠΟΕ: «Για πολλοστή φορά ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε στο ζήτημα της Γενοκτονίας των προγόνων μας»
09 Νοέ
0
Σχόλια

ΠΟΕ: «Για πολλοστή φορά ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε στο ζήτημα της Γενοκτονίας των προγόνων μας»

«Για πολλοστή φορά η αυτού εξοχότητα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε στο ζήτημα της Γενοκτονίας των προγόνων μας. Οι δηλώσεις του, στα πλαίσια της επίσκεψης του στην Αρμενία, δεν μπορούν παρά να απηχούν το σύνολο των Ελλήνων ποντιακής καταγωγής αλλά και το σύνολο του προσφυγικού ελληνισμού» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ).

Οι διαχρονικές δημόσιες τοποθετήσεις του, και μάλιστα στα πλαίσια της επισήμου άσκησης των καθηκόντων του, καταδεικνύουν το βαθύτερο ενδιαφέρον για ένα ζήτημα παναθρώπινο, ιδιαίτερα το έτος της εκατονταετίας από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. «Τούτο καθίσταται ακόμη περισσότερο προφανές με την θετική του ανταπόκριση στο αίτημα μας να τεθεί υπό την αιγίδα του το Διεθνές Συνέδριο κατά του εγκλήματος της Γενοκτονίας που θα πραγματοποιηθεί στις 6, 7 και 8 Δεκεμβρίου στην Αθήνα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από την ομοσπονδία μας» συμπληρώνει.

Και καταλήγει: «Η εκπεφρασμένη δυναμική του αγώνα μας για την διεθνοποίηση του ζητήματος και η συστράτευση σε αυτόν του συνόλου του πολιτικού κόσμου της χώρας, για πρώτη φόρα μετά την αναγνώριση του 1994, αποτυπώνεται και από το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Τασούλας και η ίδια η Βουλή συνδράμει τον αγώνα μας και εμπράκτως στηρίζει τις προσπάθειες μας θέτοντας το Διεθνές Συνέδριο υπό την στήριξη της Βουλής των Ελλήνων. Ευελπιστούμε πως το Διεθνές Συνέδριο για το έγκλημα της Γενοκτονίας θα δρομολογήσει σημαντικές εξελίξεις στον αγώνα μας για την διεθνοποίηση του ζητήματος».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.