ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Open TV: Αναζητά μαρτυρίες απογόνων γενοκτονημένων για να προβληθούν στην τηλεόραση (βίντεο)
Open TV: Αναζητά μαρτυρίες απογόνων γενοκτονημένων για να προβληθούν στην τηλεόραση (βίντεο)
25 Απρ
0
Σχόλια

Open TV: Αναζητά μαρτυρίες απογόνων γενοκτονημένων για να προβληθούν στην τηλεόραση (βίντεο)

Από την περασμένη Παρασκευή και μέχρι τις 19 Μαΐου ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN αποφάσισε να προβάλει με καθημερινά σποτάκια θέματα που αφορούν την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου με την ευκαιρία της επετείου των 100 ετών, από τότε που πάτησε ο Μουσταφά Κεμάλ στο Σαμψούντα (19 Μαΐου 1919) για να ξεκινήσει τη δεύτερη και πιο αιματηρή φάση της γενοκτονίας των χριστιανών της περιοχής.

Για το λόγο αυτό, ενέταξε και στο καθημερινό πρόγραμμα να προβάλλεται σε λογότυπο ο αριθμός «100», όσα και τα χρόνια από το 1919.

Ο σταθμός κάνει ταυτόχρονα κάλεσμα σε επιβιώσαντες της γενοκτονίας ή σε απογόνους αυτών, να καταθέσουν στην κάμερα και να προβληθούν προσωπικές τους μαρτυρίες ή αναμνήσεις, καθώς και διηγήσεις σχετικά με τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Επίσης, εάν θέλουν να παρουσιάσουν αυθεντικές φορεσιές, οικιακά σκεύη, αγροτικά εργαλεία και οτιδήποτε άλλο που συνδέεται με την καθημερινή ζωή στον Πόντο.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στην αντιπρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Αθηνά Σωτηριάδου, στο τηλέφωνο 6977530711.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.