ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Βορείου Ελλάδος βρέθηκε στο θρυλικό οχυρό Ρούπελ
Η Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Βορείου Ελλάδος βρέθηκε στο θρυλικό οχυρό Ρούπελ
(Φωτ.: Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Βορείου Ελλάδος)
12 Νοέ
0
Σχόλια

Η Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Βορείου Ελλάδος βρέθηκε στο θρυλικό οχυρό Ρούπελ

Η Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Βορείου Ελλάδος πραγματοποίησε μονοήμερη εκδρομή, με μεγάλη συμμετοχή των μελών και των φίλων της στο οχυρό Ρούπελ, στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του «Τριμόρφου» και στα άνω Ποροια Σερρών.

Συγκεκριμένα η αποστολή το πρωί της Κυριακής 10 Νοεμβρίου 2019 ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη με προορισμό το θρυλικό οχυρό Ρούπελ, στα σύνορα με την Βουλγαρία.

Εκεί που οι λιγοστοί υπερασπιστές του Οχυρού καθήλωσαν τους Γερμανούς εισβολείς πολεμώντας με απαράμιλλο ηρωισμό, θάρρος και αυτοθυσία κατάφεραν να κερδίσουν τον σεβασμό αλλά και την αναγνώριση του εχθρού. Στη συνέχεια, ταξιδεύοντας παράλληλα με την λίμνη Κερκίνη, έκαναν μια στάση στο Δημοτικό Ενυδρείο Βυρώνειας Σερρών, που είναι το πρώτο με θέματα ψαριών του γλυκού νερού. Το ενυδρείο–ερπετάριο, βρίσκεται στις ακτές της λίμνης Κερκίνης και αποτελεί μία αξιόλογη προσπάθεια με στόχο την ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής, την ευαισθητοποίηση των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών σε θέματα που αφορούν την προστασία του οικοσυστήματος της λίμνης Κερκίνης, καθώς και την περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Κατόπιν τα μέλη και οι φίλοι της Ένωσης μετεβήσαν στο Χ. Μοναστηράκι του νομού Σερρών ένα χωριό κοντά στην λίμνη Κερκίνη όπου επισκεφθήκαμε το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Τρίμορφου. Το παλαιότερο μοναστήρι της βόρειας Ελλάδος με έτος οικοδόμησης το 1837. Εκεί ο πατέρας Μακάριος, ο μοναδικός μοναχός, εξιστόρησε τα γεγονότα που συνέβησαν στο μοναστήρι, το πώς χτίστηκε, γιατί ονομάστηκε Άγιος Γεώργιος Τρίμορφος, το πώς κατάφερε να γλιτώσει από τους Βούλγαρους αλλά και το πώς οι Μακεδονομάχοι βοήθησαν το μοναστήρι στον μακεδονικό αγώνα.

Τέλος, αφού η ιστορία των δύο αυτών Ελληνικών σημείων συνεπήρε τους συμμετέχοντες, η εκδρομή ολοκληρώθηκε πάλι ευχάριστα με διασκέδαση, γευστικότατο φαγητό και πολύ χορό σε μια καταπληκτική ταβέρνα στο χωριό Άνω Πορόια κάτω από τους απολαυστικούς ήχους των οργάνων που συνοδεύουν την Ένωση σε κάθε εκδρομή.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.