Το μετάλλιο «Δρουγγάριος του Βάνδου της Τιμής – Α΄Τάξεως» απονεμήθηκε στην Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Βορείου Ελλάδος
(Φωτ.: Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Βορείου Ελλάδος.)
07 Νοέ
0
Σχόλια

Το μετάλλιο «Δρουγγάριος του Βάνδου της Τιμής – Α΄Τάξεως» απονεμήθηκε στην Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Βορείου Ελλάδος

Το απόγευμα της Δευτέρας 04 Νοεμβρίου 2019 έλαβε χώρα, στην γεμάτη από κόσμο αίθουσα της Καλλιτεχνικής Στέγης Ποντίων Βορείου Ελλάδος, η τελετή απονομής μεταλλίου με την ονομασία «Δρουγγάριος του Βάνδου της Τιμής – Α΄Τάξεως», για την εθνική προσφορά του συλλόγου. Με την υπ. αρ. 379/29/10/2019 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος και Αυστραλίας, ο πρόεδρος της ένωσης Χρυσανθόπουλος Μιχαήλ, απένειμε το μετάλλιο Α΄ Τιμής στην Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Βορείου Ελλάδος.

Την διάκριση παρέλαβε εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου ο πρόεδρός του, Μυλόπουλος Ηλίας.

Απευθυνόμενος στον σύλλογο η αντιπρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης, Κλειαρά Κυριακή, ανέφερε ότι η απονομή του μεταλλίου «είναι μια διάκριση που απονέμεται για πρώτη φορά σε ποντιακό σύλλογο». «O Σύλλογός μας, διανύοντας το 38ο έτος λειτουργίας του, συνεχίζει την μακρά παράδοση απονομής τιμητικών διακρίσεων για την προσφορά και τις πολύτιμες υπηρεσίες του στον χώρο της παράδοσης, το κοινωνικό σύνολο, τις τέχνες και τα γράμματα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Η διάκριση αυτή φέτος, με τη συμπλήρωση εκατό ετών από τη Γενοκτονία των Ποντίων, προκαλεί ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά για την Καλλιτεχνική Στέγη Πόντιών Βορείου Ελλάδος και προτρέπει εμάς, τις νέες γενιές Ποντίων, να συνεχίσουμε το έργο που με τιμή μας άφησαν οι προκάτοχοί μας» αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου και συμπληρώνει «θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και δημόσια την Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα για την τιμή που μας έκανε και να τους αναφέρουμε ότι, όπως οι πρόγονοι μας πολέμησαν στο πλάι τους για την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας, έτσι και μείς θα σταθούμε αρωγοί δίπλα τους όποτε μας ζητηθεί».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.