ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Στο 9ο Φεστιβάλ του Ζωγράφειου Λυκείου της Κωνσταντινούπολης συμμετείχε η Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Βορείου Ελλάδος
Στο 9ο Φεστιβάλ του Ζωγράφειου Λυκείου της Κωνσταντινούπολης συμμετείχε η Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Βορείου Ελλάδος
(Φωτ.: Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Βορείου Ελλάδος)
22 Μαρ
0
Σχόλια

Στο 9ο Φεστιβάλ του Ζωγράφειου Λυκείου της Κωνσταντινούπολης συμμετείχε η Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Βορείου Ελλάδος

Στο 9ο Φεστιβάλ χορωδιών και χορευτικών συγκροτημάτων που διοργάνωσε συμμετείχε με το χορευτικό της τμήμα η Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Βορείου Ελλάδος.

Τα μέλη της Στέγης συνδύασαν τη συμμετοχή τους με μια πολυήμερη εκδρομή.

Έτσι, την Τετάρτη 13 Μαρτίου, έφτασαν από την έδρα τους στην Κωνσταντινούπολη παρέα με καλούς φίλους από την Ένωση Ποντίων Λαγκαδά και Περιχώρων, το Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο «Καλλίστη» Δήμου Καλαμαριάς και την Πρότυπη Χορευτική Ομάδα «Οικονόμου Ζήση».

Κατά την διάρκεια της διαμονής τους οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά το βυζαντινό αλλά και το σύγχρονο πρόσωπο της Κωνσταντινούπολης, μέσα από επιλεγμένες επισκέψεις και ξεναγήσεις σε ιστορικά μνημεία της πόλης.

Επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων την Αγία Σοφία, τη μονή των Βλαχερνών, τη μονή της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί), τα στενά του Βοσπόρου, την ιερατική σχολή της Χάλκης αλλά και τα Πριγκηπόννησα.

Την αποστολή μάγεψαν οι ομορφιές στην Κωνσταντινούπολη ενώ η συλλογική μνήμη πολλές φορές επανερχόταν και σκορπούσε ρίγη συγκίνησης.

Το Σάββατο 16 Μαρτίου το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου παρουσίασε στο Φεστιβάλ χορούς του Πόντου, αποσπώντας το θερμότερο χειροκρότημα.

Η αποστολή πήρε το δρόμο της επιστροφής την επόμενη μέρα, γεμάτη αναμνήσεις, εντυπώσεις και όμορφα συναισθήματα.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.