ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Μνημείο για την Γενοκτονία των Ποντίων στο Νόργουοκ των ΗΠΑ
Μνημείο για την Γενοκτονία των Ποντίων στο Νόργουοκ των ΗΠΑ
(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)
02 Νοέ
0
Σχόλια

Μνημείο για την Γενοκτονία των Ποντίων στο Νόργουοκ των ΗΠΑ

Το δημοτικό συμβούλιο του Νόργουοκ ενέκρινε την ανέγερση μνημείου στο πάρκο Irving C. Freese προς τιμήν τωn Ελλήνων του Πόντου αλλά και των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων, παρά το γεγονός ότι η εγκατάστασή του θα μπορούσε να επηρεάσει το γενικότερο σχέδιο ανάπλασης της πόλης, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας The Hour.

«Αυτό το μνημείο θα στηθεί επίσης προς τιμήν όλων όσοι επέζησαν της Γενοκτονίας, δηλαδή των παππούδων μας και των προπαππούδων μας αλλά και προς τιμήν της επιμονής που επέδειξαν», δήλωσε ο Γκας Τσιλφίδης, πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου «Πόντος» του Norwalk, η οποία χρηματοδοτεί το κόστος καθώς και τη μελλοντική συντήρηση του μνημείου. Το γλυπτό θα στοιχίσει συνολικά 85.000 δολάρια, θα έχει ύψος περίπου δύο μέτρα, αλλά το τελικό του σχέδιο δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Όλα αυτά, μερικές ημέρες μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από την πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ αλλά και την ιστορική απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Αρμενίων και παράλληλα αυτή των Ελλήνων, Ασσυρίων, και τον άλλων χριστιανικών πληθυσμών την ανατολής.

Πηγή: iellada.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.