ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου τίμησε η τοπική διοίκηση Καρδίτσας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών
Την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου τίμησε η τοπική διοίκηση Καρδίτσας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών
(Φωτ.: ipakarditsa.gr)
27 Ιούν
0
Σχόλια

Την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου τίμησε η τοπική διοίκηση Καρδίτσας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών

Την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αποφάσισε να τιμήσει φέτος —ενόψει της επετείου των 100 χρόνων από την έναρξη της δεύτερης και ποιο αιματηρής φάσης— η τοπική διοίκηση Καρδίτσας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (IPA) στο «Niš – Karditsa IPA Friendship Cup» που έλαβε χώρα στις 7 και 8 Ιουνίου στην όμορφη πόλη Νις —γενέτειρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, του πρώτου χριστιανού αυτοκράτορας και ιδρυτή της Κωνσταντινούπολης— της Σερβίας.

Οι μπλούζες των παικτών ήταν μια ευγενική προσφορά από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας και τον πρόεδρο της Χρήστο Τοπαλίδη.

Κατά την είσοδο της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο οι ποδοσφαιριστές φόραγαν τα σχετικά μπλουζάκια με το μήνυμα για τη γενοκτονία, ενώ κατά το αποχαιρετιστήριο επίσημο δείπνο που παρέθεσαν οι οικοδεσπότες σε όλες τις ομάδες έγινε ειδική αναφορά στη γενοκτονία και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή. Την αναφορά έκανε ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Σπηλιάς, αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μητρόπουλος, ο οποίος είναι και επίτιμο μέλος του ελληνικού εθνικού τμήματος ΙΡΑ και συνόδευσε την αποστολή της τοπικής διοίκησης Καρδίτσας.

«Αποφάσισα φέτος να τιμήσουμε τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου πρώτον ενόψει της επετείου των 100 χρόνων αλλά και δευτερευόντων διότι οι Σέρβοι έχουν υποστεί γενοκτονία, πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο και γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει γενοκτονία» δήλωσε στο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr o Νεκτάριος Μητρόπουλος.

με πληροφορίες από policenet.gr και ipakarditsa.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.