ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Έδεσσα: Σχημάτισαν τον αριθμό 353.000 για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Έδεσσα: Σχημάτισαν τον αριθμό 353.000 για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
(Φωτ.: edessaikoskosmos.gr)
26 Ιούν
0
Σχόλια

Έδεσσα: Σχημάτισαν τον αριθμό 353.000 για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Τον αριθμό 353.000 σχημάτισαν στο 8ο Αντάμωμα Ελληνικών Παραδόσεων «Ο Χορός είναι Ζωή» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 22 Ιουνίου 2019, στο στάδιο «Φόρης Γεντζής». Μία συνάντηση πολιτιστικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα, που χόρεψαν και τίμησαν τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων, σχηματίζοντας στη λήξη της εκδήλωσης, με τα σώματά τους, τον αριθμό 353.000. Οι θεατές έζησαν στιγμές μεγάλης συγκίνησης και δέους, με την αναβίωση ιστορικών στιγμών της εποχής εκείνης.

Καλεσμένος με συμμετοχή στο δρώμενο ήταν και ο γνωστός πόντιος ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, όπου παρουσίασε εξαιρετικά η Ροζαλία Γαβριηλίδου. Μουσικές και χοροί από τη Μακεδονία, τον Πόντο, την Μικρά Ασία, τη Θράκη, τα Νησιά και την Ήπειρο, ενώθηκαν από διάφορα σημεία της πόλης και κατέληξαν στο γήπεδο, όπου δημιουργήθηκε το εντυπωσιακό αυτό σκηνικό.

Η συνδιοργάνωση ανήκε στους συλλόγους: Φιλοπρόοδος Σύλλογος Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος», Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας «Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς», Σύλλογος Μικρασιατών νομού Πέλλας «Η Μπίγα», ο Σύλλογος Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής και Χορού καθώς και ο Σύλλογος Ηπειρωτών «Απειρωτάν».

Πηγή: verianet.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.