ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Βίκος Street Relays: Η Θεσσαλονίκη τρέχει για τον Πόντο
Βίκος Street Relays: Η Θεσσαλονίκη τρέχει για τον Πόντο
(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)
30 Απρ
0
Σχόλια

Βίκος Street Relays: Η Θεσσαλονίκη τρέχει για τον Πόντο

Αφιερωμένος στην επέτειο των 100 ετών από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, είναι ο αγώνας δρόμου Βίκος Street Relays που θα γίνει για 6η συνεχόμενη χρονιά, την Κυριακή 19 Μαΐου στις 10:30, στη Νέα Παραλία (Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου) της Θεσσαλονίκης.

O φετινός αγώνας, τον οποίον διοργανώνουν τα Βίκος Street Relays της Θεσσαλονίκης, ο ιστορικός αθλητικός (προσφυγικός) σύλλογος «Ερμής 1877» και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με ποντιακούς και αθλητικούς συλλόγους της Μακεδονίας, καθώς επίσης και την υποστήριξη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, είναι αφιερωμένος σε όλο τον ποντιακό ελληνισμό ως ελάχιστος φόρος τιμής στους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες του Πόντου που υπήρξαν θύματα της γενοκτονίας του 1919.

Η επέτειος των 100 ετών συμπίπτει με την διοργάνωση του αγώνα της πανελλαδικής σειράς σκυταλοδρομιών Street Relays και γι’ αυτό θα διοργανωθεί ένας συμβολικός περίπατος 500μ. που θα ξεκινήσει από το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και θα καταλήξει στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς».

Τα έσοδα από τους αγώνες σκυταλοδρομίας θα διατεθούν για την αγορά αθλητικού υλικού για σχολεία και σωματεία της Θεσσαλονίκης.

Για το γεγονός διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.