ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Χωρίς δεύτερη σκέψη δίνει φέτος ο Δήμος Αθηναίων την πλατεία Συντάγματος στην ΠΟΕ για τις εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων
Χωρίς δεύτερη σκέψη δίνει φέτος ο Δήμος Αθηναίων την πλατεία Συντάγματος στην ΠΟΕ για τις εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων
(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)
01 Απρ
0
Σχόλια

Χωρίς δεύτερη σκέψη δίνει φέτος ο Δήμος Αθηναίων την πλατεία Συντάγματος στην ΠΟΕ για τις εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων

Άνετα αυτή τη φορά και δίχως παρατράγουδα δίνει ο Δήμος Αθηναίων για μια βδομάδα την πλατεία Συντάγματος στην Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ), προκειμένου να πραγματοποιήσει τις εκδηλώσεις μνήμης ενόψει της 19ης Μαΐου — φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την έναρξη της δεύτερης και σκληρότερης φάσης της γενοκτονίας, με την άφιξη του Μουσταφά Κεμάλ στη Σαμψούντα του Πόντου, το 1919.

Την εξέλιξη αυτή γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων (ΣΠΟΣ) Νότιας Ελλάδας και Νήσων της ΠΟΕ, Γιώργος Βαρυθυμιάδης, στους εκπροσώπους των ποντιακών σωματείων που είχαν παρευρεθεί στο διευρυμένο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου, που έγινε την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα στην Ένωση Ποντίων Περιστερίου.

Στο συμβούλιο έγιναν ουσιαστικά οι πρώτες ενημερώσεις-ανταλλαγές απόψεων μεταξύ του διοικητικού συμβουλίου του ΣΠΟΣ και των σωματείων-μέλων του σχετικά με τις δραστηριότητες-εκδηλώσεις που θα γίνουν το 2019 (κυρίως την 19η Μαΐου) στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

Με φόντο την επέτειο των 100 χρόνων ο ΣΠΟΣ προγραμματίζει πολλές και σημαντικές εκδηλώσεις όπως μεταξύ άλλων την αξιοποίηση του μνημείου Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού στον Πειραιά, την διεξαγωγή διεθνούς συνεδρίου για τη γενοκτονία το Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την καθιερωμένη συγκέντρωση-πορεία στην πλατεία Συντάγματος, κά.

Στο διευρυμένο διοικητικό συμβούλιο μεταξύ άλλων έγιναν και αναφορές για τον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος» στον οποίο θα συμμετάσχει η ΠΟΕ με την 100 Running team, το μπλουζάκι με το επετειακό λογότυπο της Ομοσπονδίας, κά.

Το επόμενο διευρυμένο διοικητικό συμβούλιο ορίστηκε για την Τετάρτη 10 Απριλίου στις 18:00 στο Σύλλογο Ποντίων Πετρούπολης και Ιλίου «Μανουήλ Κομνηνός» .

Βασίλης Καρυοφυλλίδης

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.