ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | ΝΔ: Τι απαντά για την καταψήφιση της πρότασης του Νότη Μαριά στο Ευρωκοινοβούλιο για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
ΝΔ: Τι απαντά για την καταψήφιση της πρότασης του Νότη Μαριά στο Ευρωκοινοβούλιο για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
(Φωτ.: neaselida.gr)
19 Απρ
0
Σχόλια

ΝΔ: Τι απαντά για την καταψήφιση της πρότασης του Νότη Μαριά στο Ευρωκοινοβούλιο για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία σχετικά με την απόρριψη του ψηφίσματος αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που κατέθεσε ο Νότης Μαριάς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, γνωστοποιεί μέσα από την ανακοίνωση ότι θα συναντηθεί αύριο στη Βουλή με εκπροσώπους ποντιακών οργανώσεων.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η εφημερίδα Δημοκρατία, πιστή στο ρόλο της, επιχείρησε μια ακόμη πολιτική προβοκάτσια σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ), αυτή τη φορά στην πλάτη του ποντιακού ελληνισμού.

Της αφιερώνουμε το παρακάτω ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην έκδοση του οποίου πρωτοστάτησε η ΝΔ. Εκδόθηκε στις 3 Μαρτίου 2015, και επί λέξει αναφέρει: “[…] αναγνωρίζουμε ότι η Γενοκτονία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο και την εξολόθρευση όχι μόνο των Αρμενίων, αλλά επεκτάθηκε στους Έλληνες Ποντίους και τους Ασσύριους τους οποίους επίσης τιμάμε και μνημονεύουμε”.

Η ΝΔ και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η μεγαλύτερη πολιτική ομάδα στην Ευρώπη, όχι μόνο αναγνωρίζουν την Γενοκτονία των Ποντίων, αλλά με το συγκεκριμένο ψήφισμα καλούν την Τουρκία να εκπληρώσει τις νομικές υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτήν. Αντιθέτως, η παρέμβαση του Μαριά, που επικαλείται η εφημερίδα, ήταν αποσπασματική και πρόχειρη και έγινε χωρίς να έχει προηγηθεί καμία προετοιμασία και ουσιαστική συνεννόηση με τους υπόλοιπους Έλληνες ευρωβουλευτές. Με τρόπο δηλαδή, κάθε άλλο παρά ενδεδειγμένο για την προώθηση των εθνικών μας θεμάτων.

Όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις σε βάρος της ΝΔ, ματαιοπονούν, καθώς όλοι γνωρίζουν την ευαισθησία της για τα ζητήματα του ποντιακού ελληνισμού. Σας ενημερώνουμε, τέλος, ότι ενόψει της ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με εκπροσώπους ποντιακών οργανώσεων στη Βουλή, το προσεχές Σάββατο».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.