ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ελένη Θεοχάρους: «Όλη η αλήθεια για την Γενοκτονία των Ποντίων και το ψήφισμα που καταθέσαμε»
Ελένη Θεοχάρους: «Όλη η αλήθεια για την Γενοκτονία των Ποντίων και το ψήφισμα που καταθέσαμε»
(Φωτ.: eleftheriaonline.gr)
19 Απρ
0
Σχόλια

Ελένη Θεοχάρους: «Όλη η αλήθεια για την Γενοκτονία των Ποντίων και το ψήφισμα που καταθέσαμε»

Διάβασα πολλά κατά των Ευρωβουλευτών γιατί δήθεν δεν ψήφισαν πρόταση για την αναγνώριση της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού.

Πρόκειται για παραπληροφόρηση με σκοπό μικροκομματικά και προσωπικά οφέλη.

Η πραγματικότητα είναι ότι ελλαδίτες και ελληνοκύπριοι ευρωβουλευτές καταθέσαμε κοινό ψήφισμα πριν από 3 εβδομάδες στις πολιτικές μας ομάδες. Ώστε να εγκριθεί από αυτές, να αχθεί στην σύνοδο των προέδρων και να ακολουθηθεί η διαδικασία έγκρισης του από την ολομέλεια. Σκοπός αυτού του κειμένου είναι να μιλήσει ξεκάθαρα για τη γενοκτονία εναντίον των χριστιανών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και να καλέσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) να αναγνωρίσει όλα αυτά τα γεγονότα, καθώς το έχουν επίσης πράξει και άλλα κοινοβούλια σε παγκόσμιο επίπεδο

Η δική μου πολιτική ομάδα το ECR το ενέκρινε και αναμέναμε τις αποφάσεις και των υπολοίπων πολιτικών ομάδων. Αίφνης την περασμένη Δευτέρα ένας ευρωβουλευτής κατέθεσε δικό του σχετικό ψήφισμα χωρίς να ενημερώσει κανένα και χωρίς να λάβει υπ’ όψιν την συλλογική προσπάθεια των υπολοίπων ελλαδιτών και Ελλήνων ευρωβουλευτών εκ Κύπρου. Φυσικά, ενώπιον άδειου ΕΚ —ούτε καν το 1/3 των ευρωβουλευτών δεν ήσαν παρόντες, λόγω της ώρας και μέρας που το κατέθεσε— δεν μπόρεσε να το περάσει. Εμείς έχουμε το δικό μας και θα το περάσουμε. Ως επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην ομάδα ECR, υποστηρίζω πλήρως αυτό το κείμενο και κατάφερα να το βάλω στην ατζέντα προτεραιοτήτων της πολιτικής μου ομάδας. Αναμένουμε τους υπόλοιπους.

Ελένη Θεοχάρους
ευρωβουλευτής

  • Διαβάστε εδώ ολόκληρο το κοινό ψήφισμα που κατατέθηκε πριν από 3 εβδομάδες στις πολιτικές ομάδες του ΕΚ.
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.