ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ο Τάσος Κακλαμάνης από την Εταιρεία Ιστορικών Ερευνών «Λυκία» για την «Έρευνα Μικρασιατικής γενεαλογίας και ιστορίας»
Ο Τάσος Κακλαμάνης από την Εταιρεία Ιστορικών Ερευνών «Λυκία» για την «Έρευνα Μικρασιατικής γενεαλογίας και ιστορίας»
ο Χένρυ Μόργκενταου με προσφυγόπουλα αρμενικής καταγωγής
02 Ιούλ
0
Σχόλια

Ο Τάσος Κακλαμάνης από την Εταιρεία Ιστορικών Ερευνών «Λυκία» για την «Έρευνα Μικρασιατικής γενεαλογίας και ιστορίας»

Το Δίκτυο Μικρασιάτης σας διοργανώνει το 3ο online σεμινάριο με θέμα:«Έρευνα Μικρασιατικής γενεαλογίας και ιστορίας — Πρακτικός Οδηγός για Οικογένειες και Συλλόγους» την Κυριακή 5 Ιουλίου 2020 στις 20:00.

Ο Τάσος Κακλαμάνης από την Εταιρεία Ιστορικών Ερευνών «Λυκία»,παρουσιάζει τις κύριες πηγές έρευνας για Μικρασιάτες και Μικρασιατικούς φορείς. Η μνήμη, είναι μια άλλη μορφή χρέους και αξιοπρέπειας και κάθε απόγονος Μικρασιάτη πρόσφυγα οφείλει και μπορεί εύκολα να συγκεντρώσει την οικογενειακή μνήμη και να την μεταφέρει στην επόμενη γενιά. Κατά αντίστοιχο τρόπο, κάθε Μικρασιατικός φορέας-σύλλογος-σωματείο οφείλει και μπορεί να συγκεντρώσει την ιστορία και τη γενεαλογία της Μικρασιατικής κοινότητας που εκπροσωπεί και να την αφήσει παρακαταθήκη στην επόμενη γενιά. Τα παραπάνω μπορούν να γίνουν εύκολα και σε μεγάλο βαθμό πληρότητας, αρκεί να υπάρχει χρόνος, διάθεση και κυρίως συνειδητοποίηση ότι το παρόν και το μέλλον μας οφείλονται στο παρελθόν μας, οπότε η αναζήτηση της ρίζας μας κρύβει έναν ανώτερο αλλά και αναγκαίο σκοπό ζωής.

Σε μια εποχή πολιτιστικής αλλοτρίωσης, δύσκολης επιβίωσης και σκληρής καθημερινότητας, η έρευνα και διάσωση του Μικρασιατικού πολιτισμού δεν είναι μια περιττή αρχαιολατρική πολυτέλεια, αλλά μια απόλυτα απαραίτητη ανάγκη και προϋπόθεση για την ψυχική μας ισορροπία. Η επιστροφή στις πηγές θα μας προσφέρει απρόσμενη ανάταση, πίστη, δύναμη και αισιοδοξία για να συνεχίσουμε απτόητοι τον αγώνα της ζωής, όπως οι πρόγονοί μας που έχτισαν μια νέα αρχή μετά την καταστροφή. Η αναζήτηση της ρίζας και του Μικρασιατικού μας πολιτισμού δεν είναι χόμπι και δεν μπορεί να περιμένει, γιατί είναι από τις ύψιστες μορφές χρέους που υπερβαίνει τις καθημερινές μας προτεραιότητες. Πρέπει να γίνει χτες, σήμερα, τώρα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή με email με την ένδειξη στο Θέμα: «Εγγραφή Σεμιναρίου Μικρασιατική Γενεαλογία», ονοματεπώνυμο, τηλ επικοινωνίας (προαιρετικά αν εκπροσωπείτε Σύλλογο ή Φορέα) και αποστολή του email σας στο diktyomikrasiatis@gmail.com μέχρι την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020. Το λινκ παρακολούθησης του σεμιναρίου και οδηγίες σύνδεσης μέσω της πλατφόρμας zoom θα σταλούν 30 λεπτά πριν την έναρξη.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.