ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τον λένε Γιώργο Γιαλαμά, είναι τριών ετών και είναι ο μικρότερος τουλουμτζής του κόσμου!
Τον λένε Γιώργο Γιαλαμά, είναι τριών ετών και είναι ο μικρότερος τουλουμτζής του κόσμου!
(Τη φωτογραφία μας διέθεσε ο Θεοχάρης Κριθαρίδης)
04 Οκτ
0
Σχόλια

Τον λένε Γιώργο Γιαλαμά, είναι τριών ετών και είναι ο μικρότερος τουλουμτζής του κόσμου!

Φόρεσε για πρώτη φορά τη ζίπκα· πήρε το «αρνάκι» του· κι έκανε την πρώτη του εμφάνιση δίπλα στον τουλουμτζή πατέρα του ενθουσιάζοντας τον κόσμο, στις διήμερες εκδηλώσεις του Συλλόγου Ποντίων Waiblingen «Οι Αργοναύτες», που έγιναν το Σάββατο 28 και 29 Σεπτεμβρίου στο Βάιμπλινγκεν της Γερμανίας και ήταν αφιερωμένες στη Ματσούκα. Μιλάμε για τον μικρότερο τουλουμτζή του κόσμου, τον τρίχρονο Γιώργο Γιαλαμά, που είναι και η μασκότ του Συλλόγου.

Βέβαια μπορεί ακόμα να μην τσουμίζ’ το τουλούμ’ν αθέ και να τσακών’ τα δάχτυλάν ατ’ απάν’ ‘ς σο αγγόξυλον αλλά τιμητικά και μόνο μπορείς να του προσάψεις αυτόν τον τίτλο.

Και πως άλλωστε να μην παρασυρθεί το τρίχρονο αγόρι από τον πατέρα του, τον Χρίστιαν, ο οποίος είναι από τα πρώτα νέα παιδιά που ασχολήθηκε με τα πνευστά ποντιακά μουσικά όργανα (αγγείο, γαβάλ’, ζουρνά) και το νταούλι στη Γερμανία.

Στην φωτογραφία ο μικρός τουλουμτζής είναι παρέα με το χοροδιδάσκαλό του, τον Θεοχάρη Κριθαρίδη. Ο ίδιος ο χοροδιδάσκαλος, που του τρέφει μεγάλη αγάπη, δήλωσε στο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr: «Η θετική φυσιογνωμία, το χαμογελαστό προσωπάκι του και φυσικά η αγάπη του προς τη μουσική και τον χορό είναι αυτό που κάνει αυτό το παιδί διαφορετικό. Τον αγαπάμε όλοι και εύχομαι ο Θεός να τον έχει καλά και να βαδίσει με το ίδιο μεράκι στα πατήματα του πατέρα του», αναφέρει.

Ο μικρός Γιωρίκας είναι προσφυγόπουλο 5ης γενιάς και γεννήθηκε στην περιοχή της Στουτγάρδης στη Γερμανία, όπως και οι γονείς του, Χρίστιαν Γιαλαμάς από το Δοξάτο και το Χρυσοκέφαλο της Δράμας (με καταγωγή από το Χορτοκόπι της Ματσούκας) και Κατερίνα Καλαϊτζή από τον Εξαπλάτανο Αριδαίας και την Πετριά Σκύδρας.

Βασίλης Καρυοφυλλίδης

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.