ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ο Ματθαίος Τσαχουρίδης μελετά την τεχνική παιξίματος και τραγουδιού του «Πατριάρχη» Γώγου Πετρίδη
Ο Ματθαίος Τσαχουρίδης μελετά την τεχνική παιξίματος και τραγουδιού του «Πατριάρχη» Γώγου Πετρίδη
04 Απρ
0
Σχόλια

Ο Ματθαίος Τσαχουρίδης μελετά την τεχνική παιξίματος και τραγουδιού του «Πατριάρχη» Γώγου Πετρίδη

Ο καταξιωμένος λυράρης και μουσικός Ματθαίος Τσαχουρίδης μελετά την τεχνική παιξίματος και τραγουδιού του «Πατριάρχη» της ποντιακής λύρας Γώγου Πετρίδη και συγκεκριμένα του επιτραπέζιου τραγουδιού «Λεγνή μ’ Λεγνέσα». Πρόκειται για αυστηρά παραδοσιακό ρεπερτόριο ποντιακής μουσικής.

«Σίγουρα, όσοι δεν έχετε ακούσει επιτραπέζια παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια, θα δυσκολευτείτε στο άκουσμα του τραγουδιού και της λύρας. Αυτόν τον δρόμο όμως ακολούθησα όταν άρχισα να μαθαίνω την ποντιακή λύρα και αυτός είναι ο δρόμος που θα πρέπει να ακολουθεί κάθε νέος λυράρης που ασχολείται με το όργανο αυτό. Τουλάχιστον στο ξεκίνημα, ώστε να κατανοηθούν οι βάσεις και οι αρχές της τεχνικής παιξίματος και του παραδοσιακού ρεπερτορίου της ποντιακής λύρας. Ο Γώγος Πετρίδης και ο Γιωργούλης Κουγιουμτζίδης, εκφράζοντας την ταπεινή μου άποψη, είναι ίσως οι σπουδαιότεροι εκφραστές της τεχνικής παιξίματος της ποντιακής λύρας» αναφέρει ο ίδιος.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.