ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Χοσάφ: Η ποντιακή κομπόστα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ |
(Φωτ.: Dogma.gr)
0
Σχόλια

Χοσάφ: Η ποντιακή κομπόστα

Μια παραδοσιακή συνταγή του Πόντου είναι το χοσάφ, το οποίο το ετοίμαζαν με φρούτα τα οποία μάζευαν το καλοκαίρι και τα στέγνωναν στον ήλιο. Πρόκειται για μια συνταγή την οποία έτρωγαν συνήθως στις νηστείες.

ΥΛΙΚΑ

Μισό κιλό αποξηραμένα φρούτα (δαμάσκηνα, σύκα, μήλα, αχλάδια, βερίκοκα, κράνια)
1 φλυτζάνι σταφίδες
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά πλένουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τα βάζουμε σε νερό, τουλάχιστον για 2 ώρες, ώστε να μουλιάσουν. Το νερό πρέπει να τα σκεπάζει καλά

Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα

Ρίχνουμε νερό να τα σκεπάσει και τα βάζουμε να βράσουν για 10 λεπτά

Έπειτα προσθέτουμε τις σταφίδες και τη ζάχαρη και βράζουμε για άλλα δέκα λεπτά

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει

ΑΛΛΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.