ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Πορεία για την αναγνώριση της Τριάδας Γενοκτονιών σε Μελβούρνη και Σίδνεϊ Αυστραλίας
Πορεία για την αναγνώριση της Τριάδας Γενοκτονιών σε Μελβούρνη και Σίδνεϊ Αυστραλίας
23 Απρ
0
Σχόλια

Πορεία για την αναγνώριση της Τριάδας Γενοκτονιών σε Μελβούρνη και Σίδνεϊ Αυστραλίας

«Πορεία για Δικαιοσύνη» σε Μελβούρνη και Σίδνεϊ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Απριλίου, με αίτημα την αναγνώριση της Τριάδας Γενοκτονιών από το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Αυστραλίας. Κύριος οργανωτής είναι η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Αυστραλίας ενώ τις πορείες στηρίζει και η «Ενωμένη Πρωτοβουλία Δικαιοσύνης» (Joint Justice Initiative) που αποτελείται από την Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας, το Εθνικό Συμβούλιο της Ασσυρίας της Αυστραλίας και φυσικά την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Αυστραλίας.

Η πορεία «March for Justice» στην Μελβούρνη θα ξεκινήσει στις 14:00 από το Federation Square, ενώ στο Σίδνεϊ στις 15:00 από The Domain.

Από τη στιγμή που οι τρείς κοινότητες επισημοποίησαν τη συνεργασία τους τον Φεβρουάριο του 2020, περισσότεροι από 40 ομοσπονδιακοί βουλευτές έχουν εγγραφεί στην «Κοινή Πρωτοβουλία Δικαιοσύνης» υποσχόμενοι για αναγνώριση των γενοκτονιών του 1915 από την Αυστραλία. Στο Σίδνεϊ  επικεφαλής θα είναι το συγκρότημα Homenetmen Scouts Marching, ενώ η ηγετική αντιπροσωπεία θα περιλαμβάνει επίσης πολιτικούς εκπροσώπους, κληρικούς, ηγέτες της κοινότητας, ομάδες νεολαίας και μαθητές από τις κοινότητες της Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων της Αυστραλίας.

Η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας στην ανακοίνωση της αναφέρει: «Η πορεία είναι όχι μόνο για να τιμηθεί η μνήμη των Γενοκτονιών, των Αρμενίων, των Ελλήνων αλλά και άλλων, αλλά και για τον Πρωθυπουργό να αναγνωρίσει τις εν λόγω Γενοκτονίες. Δεδομένων των μαχητικών ενεργειών του σημερινού Τουρκικού καθεστώτος, η άσκηση πίεσης στην Αυστραλιανή κυβέρνηση να υιοθετήσει μια ισχυρότερη στάση σε αυτά τα θέματα είναι υψίστης σημασίας, όχι μόνο για να τιμήσει τις αναμνήσεις των προγόνων μας, αλλά ακόμη πιο σημαντικό να σταλεί ένα μήνυμα στην Τουρκία ότι η Κύπρος, η Ελλάδα και η Αρμενία υποστηρίζονται από μια ισχυρή διασπορά».

«Οι περισσότεροι Αρμένιοι που ζουν στην Αυστραλία, καθώς και πολλοί Ασσύριοι αλλά και Έλληνες της Αυστραλίας, είναι άμεσοι απόγονοι επιζώντων από αυτό που τιμούμε ως Γενοκτονία» δήλωσε ο Διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Αυστραλίας, Μάικλ Κολοκοσιανός. «Πολλοί από εμάς επηρεάστηκαν άμεσα από τις πολιτικές γενοκτονίας του Τουρκικού κράτους, την εκτέλεση και την άρνηση με τους δικούς μας τρόπους, και εμείς οι Αρμένιοι είδαμε αυτό το εκδηλωμένο ξανά κατά τη διάρκεια του πολέμου του Ναγκόρνο Καραμπάχ του 2020. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε αλληλέγγυοι με τις αδερφές και τους αδελφούς μας από τις ασσυριακές και ελληνικές κοινότητες τον φετινό Μάρτιο για τη δικαιοσύνη και είμαστε αποφασισμένοι να προβάλλουμε τις φωνές μας μέχρι την Καμπέρα» συμπλήρωσε.

Πηγή: greekherald.com.au

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.