ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Διαδικτυακό συνέδριο με 71 εισηγητές από την ΕΛΠ Νάουσας
Διαδικτυακό συνέδριο με 71 εισηγητές από την ΕΛΠ Νάουσας
(Φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας)
10 Μαρ
0
Σχόλια

Διαδικτυακό συνέδριο με 71 εισηγητές από την ΕΛΠ Νάουσας

Με στόχο την ανάπτυξη ενός ουσιαστικού διαλόγου, την παραγωγή συμπερασμάτων και την κατάθεση απόψεων που αφορούν διαχρονικά τον ποντιακό ελληνισμό, η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας – Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης», διοργανώνει διεθνές συνέδριο με τίτλο: «Πτυχές του ποντιακού ελληνισμού: βίωμα και γνώση» μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ.

Οι εργασίες του συνεδρίου, θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 26 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021.

Αφορμή είναι η φετινή επέτειος των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και η επέτειος των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή το 2022, που αποτελούν αφετηρίες για τον αναστοχασμό της ιστορίας, του παρελθόντος και του μέλλοντος του ελληνισμού της διασποράς.

«Η συγκυρία της διοργάνωσης του μεγάλου αυτού διαδικτυακού συνεδρίου στο οποίο τίθενται σχεδόν όλοι οι σύγχρονοι προβληματισμοί που απασχολούν την ταυτότητα της ράτσας μας, δημιουργεί τις προϋποθέσεις εκείνες για τη συνέχιση της ιστορικής μας διαδρομής συνδυάζοντας το βίωμα του παρελθόντος με τη γνώση για την πορεία προς το μέλλον», αναφέρει το σωματείο.

Στις εργασίες λαμβάνουν μέρος συνολικά 17 πρόεδροι και 71 εισηγητές από 10 χώρες. Οι θεματικές ενότητες από τις οποίες απαρτίζεται είναι: Ιστορία, Θρησκεία, Γενοκτονία, Διάλεκτος, Λαογραφία, Θέατρο και ποίηση, Μουσικά όργανα, Μουσική και τραγούδι, Χορός, Λογοτεχνία, Ενδυμασία, Ελληνισμός της διασποράς, Πολιτική και ακτιβισμός, Εκδόσεις – ποντιακός τύπος και Νεολαία.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, ενώ θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας και με την αρωγή του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας.

  • Διαβάστε εδώ όλο το Δελτίο Τύπου.
  • Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Εγγραφείτε εδώ για την παρακολούθηση.
  • Πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα εδώ και στη σελίδα του Facebook εδώ.
  • Στους εγγεγραμμένους συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν τουλάχιστον τα 2/3 του συνεδρίου, θα δοθούν βεβαιώσεις.
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.