ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | ΠΟΕ: Αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους τους συντελεστές που ανέδειξαν το «Κόκκινο Ποτάμι» πρώτο στις προτιμήσεις των τηλεθεατών
ΠΟΕ: Αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους τους συντελεστές που ανέδειξαν το «Κόκκινο Ποτάμι» πρώτο στις προτιμήσεις των τηλεθεατών
29 Ιούλ
0
Σχόλια

ΠΟΕ: Αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους τους συντελεστές που ανέδειξαν το «Κόκκινο Ποτάμι» πρώτο στις προτιμήσεις των τηλεθεατών

Ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 13 Ιουλίου, η προβολή από το τηλεοπτικό δίκτυο ΟΡΕΝ της βασισμένης σε ιστορικά γεγονότα σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι», η κεντρική θεματολογία της οποίας εκτυλίσσεται στη χρονική περίοδο πριν και κατά την διάρκεια της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ), από την πρώτη στιγμή της απόφασης για τα γυρίσματα, στήριξε με κάθε τρόπο την προσπάθεια της παραγωγής και παρείχε πολύτιμη βοήθεια οποτεδήποτε της ζητήθηκε.

Αναγνώρισε την σημαντική συνεισφορά που θα προσέφερε σε θέματα που εν πολλοίς αποτελούν άγνωστες πτυχές της ιστορίας του ελληνισμού της Μικράς Ασίας και του Πόντου. Παράλληλα, ανέδειξε σε μεγάλο βαθμό τον πολιτισμό, τη γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα ενός τμήματος του λαού μας, που καλύπτεται ακόμη από το πέπλο της άγνοιας. Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της σειράς, η ΠΟΕ, «αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους τους συντελεστές που ανέδειξαν το “Κόκκινο Ποτάμι” πρώτο στις προτιμήσεις των τηλεθεατών. Τον αρχιτέκτονα της μεγάλης επιτυχίας, τον σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη, τον συγγραφέα Χάρη Τσιρκινίδη, στο ομότιτλο βιβλίο του οποίου στηρίχθηκε η δραματοποίηση της σειράς, το τηλεοπτικό δίκτυο ΟΡΕΝ και τον Ιβάν Σαββίδη προσωπικά για την εμπνευσμένη ιδέα και την ολόπλευρη στήριξη του εγχειρήματος» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Σημαντικό μερτικό των ευχαριστιών μας αξίζουν οι υπόλοιποι συντελεστές της σειράς, οι ηθοποιοί που ζωντάνεψαν τους χαρακτήρες και τους αφανείς ήρωες κάθε παρόμοιας προσπάθειας, τους πολυπληθείς τεχνικούς κάθε ειδικότητας. Επίσης, η Ομοσπονδία μας αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τις ευχαριστίες της σε όλους τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης που παρείχαν στήριξη και βοήθεια σε οτιδήποτε τους ζητήθηκε. Τέλος, ένα μεγάλο και ειλικρινές ευχαριστώ της ΠΟΕ, σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της Ομοσπονδίας μας που προσέφεραν ποικιλοτρόπως μέγιστη βοήθεια καθ’ όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων τόσο με την παροχή υλικού όσο και με την συμμετοχή έμψυχου δυναμικού (μουσικοί, χορευτές, κομπάρσοι κ.λπ.). Ευχή της Ομοσπονδίας μας είναι η πετυχημένη, και εμπορικά, τηλεοπτική σειρά του “Κόκκινου Ποταμιού”, να βρει ικανούς κι άξιους μιμητές, ώστε μέσα από το ισχυρότερο επικοινωνιακό μέσο της εποχής μας να αναδειχθεί η ιστορία, ο πολιτισμός και η βασανιστική πορεία στο χρόνο του ποντιακού και γενικότερα του προσφυγικού ελληνισμού» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.