ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Φάρος» Αγίας Βαρβάρας: Κωνσταντινούπολη και Πόντος σμίξανε στου έρωτα τη φλόγα
«Φάρος» Αγίας Βαρβάρας: Κωνσταντινούπολη και Πόντος σμίξανε στου έρωτα τη φλόγα
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» )
07 Ιούλ
0
Σχόλια

«Φάρος» Αγίας Βαρβάρας: Κωνσταντινούπολη και Πόντος σμίξανε στου έρωτα τη φλόγα

Η Σοφία από τον Πόντο και ο Λεωνίδας από την Κωνσταντινούπολη, ενεργά μέλη του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος», ενώθηκαν με ένα παραδοσιακό γάμο. Οι νέοι με τις φορεσιές τους και το τμήμα ενηλίκων κερνώντας τσίπουρα και ξηρούς καρπούς, συνόδευσαν το ζευγάρι στην πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής τους.

Στην αρχή έφτασαν στο σπίτι της νύφης για να την ξεπροβοδίσουν.

Εκεί οι μουσικοί Σταύρος Σαββίδης, Γιώργος Κουρπαζίδης, Κωνσταντίνος Αθανασίου, Γιώργος Μουρατίδης καθώς και τα νέα κορίτσια που κρατούσαν λευκά μαντήλια τραγούδησαν στη νύφη «Σήμερα λάμπει ο ούρανος, χάραξεν και η Ανατολή, σήμερα λάμπει η μέρα , πάει να ξημερώσει….». Και μόλις έφτασαν στην εκκλησία ξεκίνησε η διαδικασία παράδοσης της νύφης, «…εχπάστεν όλο το αλάϊ τη νύφε για να παίρνε άσα κυρουκά’ τς και ση γαμπρού να φέρνε σα πεθερικά’τς….».

Μετά το μυστήριο πάλι συνόδευσαν το ζευγάρι με τραγούδι, χορό και κεράσματα, «…ο είς τον άλλον την εγάπ, να παίρετε και δίτε και άμον τα κουφέτα σουν γλυκύν ζωή να ζείτε». Ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» έδωσε με πολύ αγάπη, μια διαφορετική παραδοσιακή λάμψη στο γάμο και όλοι οι καλεσμένοι συμμετείχαν με το χειροκρότημα τους φωνές ευθυμίας, χαρά, χαμόγελα, συγκίνηση, τα πιο ωραία συναισθήματα και πολλές ευχές για τους νεόνυμφους.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.