ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η «Ποντιακή Εστία» Μελβούρνης για την χειροτονία του αρχιμανδρίτη Χριστοφόρου Κρικέλη
Η «Ποντιακή Εστία» Μελβούρνης για την χειροτονία του αρχιμανδρίτη Χριστοφόρου Κρικέλη
05 Ιούλ
0
Σχόλια

Η «Ποντιακή Εστία» Μελβούρνης για την χειροτονία του αρχιμανδρίτη Χριστοφόρου Κρικέλη

Σε κλίμα κατανύξεως, εκκλησιαστικής λαμπρότητας αλλά και βαθειάς συγκινήσεως, τελέσθηκε την Δευτερα 29 Ιουνίου ημέρα της εορτής των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου όπως και της συμπλήρωσης ενός έτους από την ενθρόνιση του σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ Μακαρίου στο Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σίδνεϊ, η χειροτονία εις αρχιμανδρίτη του πατρός Χριστοφόρου Κρικέλη. Της θείας λειτουργίας προεξήρχε ο σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ Μακάριος συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Αρχιεπισκοπής και την συμμετοχή συγκεκριμένου αριθμού πιστών λόγω των μέτρων που λαμβάνοντε εν όψει της πανδημίας. Ο χειροτονηθείς Αρχιμανδρίτης είναι εκπαιδευτικός και προέρχεται από ιερατική οικογένεια αφού είναι γιος του πατέρα Ιορδάνη Κρικέλη.

Ο Αρχιαμνδρίτης Χριστοφόρος Κρικέλης υπηρέτησε την «Ποντιακή Εστία» για πολλά χρόνια και για οκτώ συνεχόμενα χρόνια υπήρξε ο πρόεδρος της, παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Ο Σεβασμιώτατος Μακάριος, απεύθυνε πατρικές νουθεσίες στον νεοχειροτονούμενο, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνει ως Αρχιμανδρίτης του Θεού και του Λαού Του, προτρέποντας τον να εφαρμόζει το θέλημα του Θεού και να είναι αρεστός στον Κύριο και όχι στο θέλημα του ανθρώπου. Στάθηκε στην μεγάλη του αγάπη για την ιεροσύνη. «Μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε ο λόγος που εκφώνησε ο νέος Αρχιμανδρίτης, που ήταν πλημυρισμένος από πνευματικότητα και ταπεινότητα, λόγος που έδειξε σε όλους μας υπερβατικούς δρόμους, δύσκολους αλλά θεάρεστους και έδειξε σε άλλη μια φορά μέσα από αυτήν της ταπεινοφροσύνη ότι είναι φιλάρετος και αποτελεί κόσμημα για τον τόπο και την εκκλησία μας. Κλείνοντας καθησύχασε την οικογένεια του και τους στενούς του φίλους στην Μελβούρνη (τόπος καταγωγής του) ότι έχει βρει την γαλήνη του δίπλα στον γέροντα του» αναφέρει η ανακοίνωση της «Εστίας».

Σημαντική η παρουσία των εκπροσώπων των Ποντιακών Σωματείων της Νέας Νότιας Ουαλίας όπως και της Ποντιακής Εστίας Μελβούρνης και της Μέριμνας Ποντίων Κυριών. Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων (ΔΣ) των δύο συλλόγων ταξίδεψαν για να βρεθούν κοντά του αυτήν την σημαντική ημέρα. Δημιουργικός αληθινός και ειλικρινείς με ιδιαίτερη ευαισθησία στους νέους ανθρώπους, με τους συνεργάτες του κατόρθωσε και ο οργανισμός πλέον είναι πραγματικά ένας χώρος παραγωγής πολιτισμού του αλησμόνητου Πόντου.

Συγχαρητήρια επιστολή για την χειροτονία του Αρχιμανδρίτου Χριστοφόρου Κρικέλη
«Εκ μέρους του ΔΣ και των μελών της Κεντρικής Ένωσης Ποντίων Μελβούρνης και Βικτώριας η “Ποντιακή Εστία” σας απευθύνουμε θερμότατες ευχές για την χειροτονία σας στον βαθμό του Αρχιμανδρίτη και τον διορισμό σας στην υψηλή και ευθυνοφόρα θέση του διευθυντή του γραφείου του σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ Μακαρίου. Το ήθος σας και ο πνευματικός πλούτος εγγυώνται μία απολύτως επιτυχημένη θητεία στη νέα θέση την οποία σας έταξε η εκκλησία μας να υπηρετήσετε. Υποσχόμαστε ότι θα μας έχετε συμπαραστάτες στο πνευματικό, κοινωνικό, και ανθρωπιστικό έργο που επιτελείτε, υπό την καθοδήγηση και ευλογία του σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου μας για το καλό του ελληνισμού της Αυστραλίας. Σας συγχαίρουμε και πάλι και σας ευχόμαστε υγεία και δύναμη στα νέα εκκλησιαστικά σας καθήκοντα. Άξιος “Υείαν και Ευλοείαν η Παναία με τεσέν”»

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.