ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Διαδικτυακό αφιέρωμα στην γυναίκα του Πόντου και στην διαχρονική συνεισφορά της
Διαδικτυακό αφιέρωμα στην γυναίκα του Πόντου και στην διαχρονική συνεισφορά της
11 Ιούν
0
Σχόλια

Διαδικτυακό αφιέρωμα στην γυναίκα του Πόντου και στην διαχρονική συνεισφορά της

Πλούσιο και πολλά υποσχόμενο είναι το διαδικτυακό αφιέρωμα στην Γυναίκα του Πόντου που θα διοργανώσει το Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020 το «PHOS Council» του Ιερού Ιδρύματος Παναγία Σουμελά Ποντίων Αμερικής και Καναδά. Πρόκειται για την καθιερωμένη εκδήλωση για την «Ημέρα της Γυναίκας» η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 15 Μαρτίου 2020 σε ομογενειακό ξενοδοχείο στην Αστόρια, αλλά αναβλήθηκε λόγω των αποφάσεων του δήμου και της πολιτείας της Νέας Υόρκης για τον εγκλεισμό και την απαγόρευση των συναθροίσεων.

Ο γυναικείος οργανισμός «PHOS Council» είναι από τους νεότερους και τους πιο δυναμικούς οργανισμούς, όχι μόνο των Ποντίων, αλλά και κατ’ επέκταση της ομογένειας.

Μετά από αλλεπάλληλες τηλεδιασκέψεις η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να διοργανώσει διαδικτυακά αυτό το Σάββατο και ώρα 19:00 το αφιέρωμα στην Γυναίκα του Πόντου, το οποίο θα μεταδοθεί ζωντανά από το Youtube και το Facebook του Ιερού Ιδρύματος, του Ράδιο Τραπεζούντα Βοστώνης, «Macedonian TV of USA», το «Cosmos Philly TV» και τις «Αναμνήσεις». Την εκδήλωση θα προλογίσει ο πρόεδρος του Ιερού Ιδρύματος,  Χαράλαμπος Βασιλειάδης και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν η ομιλία της δημοσιογράφου Αυγής–Μαρίας Ατματζίδου με θέμα «Ο ρόλος της Γυναίκας στον Πόντο και της Βασιλικής Τσανακτσίδου με θέμα «Δεν θα σιωπήσω». Θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας «Genocide A True Story» (Γενοκτονία – αληθινή ιστορία) και συζήτηση με το ακροατήριο. Ο πρόεδρος του Ιερού Ιδρύματος, Χαράλαμπος Βασιλειάδης επεσήμανε ότι η εκδήλωση συν τοις άλλοις θα προβάλει την διαχρονική προσφοράς της Πόντιας μάνας στο Ιερό Ίδρυμα, στην αγορά της Ποντιακής Γης στο Νέο Κόσμο και στον τριπλασιασμό της έκτασής του και στην αποπληρωμή του δανείου.

Πηγή: anamniseis.net

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.